Foto door NeONBRAND via Unsplash
Volledig scherm
© Foto door NeONBRAND via Unsplash

Kersverse ouders slapen minder dan 5 uur per nacht (+ tips van een mama)

De eerste maanden na de geboorte zijn meestal niet makkelijk voor kersverse ouders. Niet alleen hebben ze continu stress om dingen verkeerd te doen en hun baby op te zadelen met een trauma voor het leven. Daar komt ook nog eens bij dat hun nachtrust flink wordt ingeperkt. Gemiddeld slapen ze het eerste jaar namelijk maar 4 uur en 44 minuten per nacht. Dat blijkt uit een studie van matrassenexpert Simba.

2 reacties

 • Caroline Bex

  4 jaar geleden
  Bernd, ik kan dit toch bevestigen! De eerste jaren was ik een zombie door het chronisch slaaptekort: tot vier keer per nacht moeten opstaan, telkens een uur bezig met voeden en er 's morgens al weer uit om te gaan werken! Iemand slaap onthouden of het onderbreken is trouwens een gekende foltertechniek...
 • Bernd Vaes

  4 jaar geleden
  Onzin! Ouders van een baby slapen voldoende, worden weliswaar geregeld wakker, maar in het geeel slapen ze voldoende, veel meer dan die enkele uren.
 1. COLUMN. Journalist Jeroen kijkt de dood in de ogen: “Mijn wijlen oma vroeg zonder blozen: ‘Is de seks goed, jongen?’”

  COLUMN. Journalist Jeroen kijkt de dood in de ogen: “Mijn wijlen oma vroeg zonder blozen: ‘Is de seks goed, jongen?’”

  Elk van ons kent verdriet en verlies in zijn leven, en ook bij journalist en single vader Jeroen is dat niet anders. Meer zelfs: het gemis van mensen die er niet meer zijn, overvalt hem geregeld nog. Twee kleurrijke familieleden in het bijzonder kan hij maar moeilijk loslaten, eentje ervan verloor hij in de allereerste coronagolf. “Wij, mensen, gaan altijd maar door. We rijgen afscheid aan afscheid.”