rr
Volledig scherm
PREMIUM
rr © Joke Devynck

Joke Devynck over haar jeugd in een warm nest: “Anders dan andere meisjes, zat ik met een inherente wildheid die ik moest onderdrukken”

NINA“Mijn moeder was zó blij met een dochter, maar ik was niet het ‘meisje-meisje’ dat ze verwacht had.” Actrice Joke Devynck was als kind een wildebras. Een tomboy. Een Scoutsmeisje. Maar ze deed ook aan ballet, turnen, dictie en toneelschool. Dat ze later op de planken zou staan, was dus al snel duidelijk. “Ergens had ik aandacht nodig om mijn aangeboren onzekerheid weg te nemen. Door te spelen heb ik mijn angsten in de ogen gekeken.”

 1. Peter Van de Veire (49) vertelt over zijn jeugd: “Ik liep in het zwart gekleed, met donker omrande ogen en puntschoenen”
  PREMIUM

  Peter Van de Veire (49) vertelt over zijn jeugd: “Ik liep in het zwart gekleed, met donker omrande ogen en puntschoe­nen”

  “Uitgaan deed ik onder de kerktoren. Met liefjes was ik dramatisch slecht.” Presentator Peter Van de Veire (49) blikt terug op zijn kindertijd in Waarschoot zonder broers of zussen. Hij vertelt hoe hij daar opgroeide als enig kind. Als een brave boerenzoon, zo zegt hij zelf, tot hij als puber begon te rebelleren. “Mijn tienerperiode was er één van aandacht zoeken. Als enig kind werd ik wel ‘gezien’, maar nooit door veel mensen. Waardoor ik op een bepaalde manier mijn plaats wilde opeisen.”
 2. Luk Alloo (58) over zijn haantje-de-voorste gedrag en liefde voor vrijheid in zijn rebelse jeugdjaren. “Een uur saaiheid vond ik er al een te veel”
  PREMIUM

  Luk Alloo (58) over zijn haan­tje-de-voor­ste gedrag en liefde voor vrijheid in zijn rebelse jeugdjaren. “Een uur saaiheid vond ik er al een te veel”

  We kennen Luk Alloo (58) als de presentator die mensen maar al te graag een beredeneerde levensles meegeeft. Maar zelf was hij als tiener het tegenovergestelde. Luk hield van kattenkwaad, koos altijd voor het onvoorziene en stond bekend als haantje-de-voorste. “Mijn ouders waren allebei onderwijzers en ik werd als ‘zoon van’ verwacht om in de pas te lopen. Ik heb daar altijd tegen gevochten.” De vrijheid om te doen wat hij wil is nog altijd de rode draad doorheen zijn leven en carrière. “Die vrijheid houdt mij scherp. Ik moet performen.”