Facebook: De Levensboom
Volledig scherm
© Facebook: De Levensboom

Je placenta voor altijd bewaren? Dat kan, deze twee preparateurs maken er kunst van

Een placenta of moederkoek is iets bijzonders. Het dient als een soort batterij tussen de vrouw en het kind dat ze aan het baren is, toch wordt 'ie na bevalling meestal rechtstreeks in vuilbak gegooid. Broer en zus Jan Bouten (69) en Ursula Broers (56), die beiden preparateurs zijn, vinden dat zonde, dus zij maken er kunst van. Op die manier hebben kersverse mama’s een blijvende herinnering aan deze speciale periode uit hun leven. 

  1. COLUMN. Vera en haar zoontje David vluchtten uit Oekraïne: “Voelt zo vreemd om hier in België de toerist uit te hangen”

    COLUMN. Vera en haar zoontje David vluchtten uit Oekraïne: “Voelt zo vreemd om hier in België de toerist uit te hangen”

    Vera Gruzova (34) is een alleenstaande mama en mindfulnesstrainer uit het Oekraïense Odessa. Begin maart vluchtte ze met haar zoontje David (bijna 5) naar België, haar moeder en broer bleven achter. Vera dacht na enkele weken te kunnen terugkeren, maar dat is ijdele hoop. “Het is alsof de pauzeknop is ingedrukt: mijn soep staat er nog gewoon in mijn frigo.”
  2. Reizen Britten met kinderen straks massaal naar België af? Grote Britse krant tipt ons land als perfecte gezinsbestemming

    Reizen Britten met kinderen straks massaal naar België af? Grote Britse krant tipt ons land als perfecte gezinsbe­stem­ming

    De paasvakantie staat voor de deur: nog op zoek naar een leuk gezinsuitje? De Britse mama’s Laura Riley en Jane Grove got your back. Het duo richtte samen ‘Little Clogs Holidays’, een reisplatform dat hun landgenoten warm maakt voor gezinsvakanties in ónze contreien. Met succes, want Britse krant The Guardian verspreidt mee hun boodschap. “België is divers. Prachtige steden, indrukwekkende natuur en zo’n kindvriendelijk gevoel.”