Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/Westend61

Internationale Dag van de Vroedvrouw: 4 vrouwen zijn genomineerd voor de ‘Gouden Pinard’

Vandaag, op woensdag 5 mei, is het de Internationale Dag van de Vroedvrouw. Zij verdienen het om in de bloemetjes gezet te worden, want zij helpen al jaar en dag mama’s om een kindje ter wereld te brengen. En sommigen doen dat met zo veel passie dat ze kans maken op een bijzondere prijs: de ‘Gouden Pinard’.

  1. An Lemmens en 5 andere mama’s over het moederschap: “We hoeven toch niet alleen foto’s van betraande ploetermoeders te zien?”
    PREMIUM
    Goed Gevoel

    An Lemmens en 5 andere mama’s over het moeder­schap: “We hoeven toch niet alleen foto’s van betraande ploetermoe­ders te zien?”

    Ze delen een acuut slaapgebrek en de onvoorwaardelijke liefde voor hun kind(eren). Maar eigenlijk heb je net zoveel verschillende moeders als je vrouwen hebt. Van presentatrice An Lemmens tot, momfluencer Eva Tuytelaers, vroedvrouw Uwe Porters, auteur Hanne Luyten, hoofdverpleegkundige Anne Van Houtven en journalist Nele Reymen: deze zes mama’s vertellen hoe zij moederen (en loederen), en – spoileralert – dat doen ze allemaal even goed. “We kunnen er maar beter om lachen dan in tranen uit te barsten, toch?”