Jan Vandevyver en Nathalie Samain
Volledig scherm
PREMIUM
© Jan Vandevyver en Nathalie Samain

“Ik wilde het anders doen dan mijn ouders.” Zangeres Kato Callebaut en actrice Lauren Versnick over hun band met familie en vrienden

Goed GevoelZe zijn alle twee jong, getalenteerd en ambitieus. Maar beide vrouwen kenden ook al groot verdriet. Model, actrice en productiecoördinator Lauren Versnick (27) en The Starlings-zangeres Kato Callebaut (28) vertellen over hun jeugd, het verlies van een geliefde naaste en de belangrijke rol die familie en vrienden in hun leven spelen. Want de band met je naasten, die staat tijdens de feestdagen centraal.“Dat een verlies minder wordt, daar geloof ik niet in. Wél dat je de focus verlegt.” 

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Hoe koester je je schoonfamilie, wat met ‘framily’ en hoe ga je om met die ene lege stoel? Tips om te verbinden aan de feesttafel
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Hoe koester je je schoonfami­lie, wat met ‘framily’ en hoe ga je om met die ene lege stoel? Tips om te verbinden aan de feesttafel

  Corona stelt ons danig op de proef. Sommige van ons zijn vrienden en familie extra gaan koesteren, anderen hebben dan weer gesnoeid in hun dichte relaties. Socioloog Ignace Glorieux en familietherapeut Else-Marie van den Eerenbeemt vertellen aan de hand van verschillende scenario’s hoe we het te allen tijde gezellig houden tijdens de feesten, en wat potentiële valkuilen zijn. “Elke familie heeft zijn eigen pincode. En daar kom je als partner nooit achter.”
 3. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 1. “Victor is onze allermooiste heling”: Maarten Breckx (37) over weekends met zijn gezin en de kracht van Lies

  “Victor is onze allermooi­ste heling”: Maarten Breckx (37) over weekends met zijn gezin en de kracht van Lies

  Zijn zaterdagochtend brengt VTM NIEUWS-sportanker Maarten Breckx (37) in de zetel door met álle weekendkranten. Maar de rest van zijn weekend staat volledig in het teken van zijn vrouw Lies en hun twee zoontjes Georges en Victor. “Ik zit in een zalige fase van mijn leven, dat stabieler is dan vroeger.” Al duurde het wel even vooraleer het gezin dit punt bereikte. “Lies heeft vorig jaar twee miskramen gehad. Daar moet je samen door.”
 2. COLUMN. Journalist Jeroen heeft een bloedhekel aan Smartschool: “Ben ik de enige die er krankjorum van wordt?”

  COLUMN. Journalist Jeroen heeft een bloedhekel aan Smart­school: “Ben ik de enige die er krankjorum van wordt?”

  Elke ouder kent net als journalist Jeroen het online platform Smartschool. “Berichtendiarree”, noemt hij het. Let op: Jeroen is geen slechte vader en ook niet tegen een leerlingenvolgsysteem (denkt hij). Maar moeten we niet érgens de grens trekken, vraagt Jeroen zich af. “Ik begin te geloven dat elk scheetje dat zich een weg zucht door de schoolgangen een Smartschoolalert kan zijn.”