Links: Aliphine Tuliamuk. Rechts: Kim Gaucher.
Volledig scherm
Links: Aliphine Tuliamuk. Rechts: Kim Gaucher. © Instagram @tirahowardphotography @kgaucher

“Ik wil niet kiezen tussen mama of topsporter zijn.” Vrouwelijke sporters die borstvoeding geven, mogen hun baby meenemen naar de Olympische Spelen

Opgelucht ademhalen voor jonge mama’s die eind deze maand naar de Olympische Spelen in Tokio gaan. Zij mochten door de protocollen hun kindje niet meenemen, zelfs niet als ze nog borstvoeding geven. Om daar verandering in te brengen, zette de Canadese basketbalspeelster Kim Gaucher (37) een emotioneel pleidooi op Instagram. Met succes, want de regels werden op de valreep aangepast. “Dit is een zeer belangrijke stap vooruit voor vrouwen in de sport.”

 1. Sarah gaf 8 jaar lang borstvoeding: “De laatste jaren voedde ik mijn oudste niet meer in het openbaar”
  PREMIUM

  Sarah gaf 8 jaar lang borstvoe­ding: “De laatste jaren voedde ik mijn oudste niet meer in het openbaar”

  Vorig maand, na exact 2.853 dagen ofwel nét geen 8 jaar, stopte Sarah Moulaert (36) met borstvoeding geven. Het is een periode die de mama van drie koestert, meer zelfs: die ervaring gaf haar leven een andere wending. Ze stopte als wiskundejuf, kroop zelf weer achter de schoolbanken en werd vroedvrouw. “Toen mijn oudste vijf was zei hij me: ‘Mama, jouw melk is vanaf nu voor mijn babybroertje’.”
 2. Mariska (41) en Hans (44) leggen uit hoe zij de opvoeding van hun twee kinderen aanpakken: “Krijgen ze een straf, dan kom ik er niet meer op terug”
  PREMIUM

  Mariska (41) en Hans (44) leggen uit hoe zij de opvoeding van hun twee kinderen aanpakken: “Krijgen ze een straf, dan kom ik er niet meer op terug”

  Mariska en Hans zijn streng als het aankomt op schermgebruik, tafelmanieren en hobby’s van Nox (8) en Fienna (11). Maar daarnaast is hun leven één groot avontuur. De ouders zetten volop in op bijzondere ervaringen en op een open communicatie. “” Kinderpsychiater Peter Adriaenssens legt uit hoe je kinderen weerbaarder maakt in zulke situaties.