Volledig scherm
© Thinkstock

"Ik voel me wel een mama, maar een mama zonder kind"

Vandaag is het de eerste officiële Wensouderdag, voor mensen met een onvervulde kinderwens. Mensen die een miskraam hadden of  vruchtbaarheidsproblemen hebben, worstelen vaak een groot verdriet. Desondanks erkent omgeving van deze mensen dit rouwproces amper. Vroedvrouw Shanti Van Genechten richtte daarom de organisatie Kinderwens Vlaanderen op, om zo wensouders te helpen met hun verdriet. En dat dat echt nodig is, bewijst ook wensouder Els in een erg ontroerende brief aan haar ongeboren sterrenkindje, dat ze zes jaar geleden verloor.

  1. Birdnesting of co-ouderschap waarbij de kinderen in het huis blijven is dé trend in scheidingsland: “Volwassenen kunnen dat heen-en-weer verhuizen beter bolwerken”
    PREMIUM

    Birdnes­ting of co-ouderschap waarbij de kinderen in het huis blijven is dé trend in scheidings­land: “Volwasse­nen kunnen dat heen-en-weer verhuizen beter bolwerken”

    Wat als ... na een scheiding niet de kinderen wekelijks het nest uitvliegen, maar de ouders? Een op de vijf ouderkoppels die bij een bemiddelaar terechtkomen, overwegen birdnesting. De vorm van co-ouderschap heeft voordelen, maar ook een heleboel valkuilen. Ervaringsdeskundigen Jan-Willem (38) en Roos (40) klappen uit het voormalige echtelijke bed, een scheidingsbemiddelaar geeft advies. “Veel mensen denken dat birdnesting een financiële aderlating betekent. Maar dat hoeft niet zo te zijn.”