"Ik kan al 4 jaar niet eten sinds mijn zwangerschap"
De Britse Charlene Johnstone was tijdens haar hele zwangerschap ontzettend misselijk, toen ze ook daarna nog steeds haast niets kon eten, ontdekten artsen dat haar maag verlamd is.
Delen per e-mail
De moeder ontwikkelde de ziekte genaamd 'gastroparese' tijdens de zwangerschap van haar zoon, sindsdien kan ze niet meer eten. Ze is ongeveer 15 keer per dag misselijk waardoor ze nu maat 34 heeft. Sinds haar bevalling moet ze 14 uur per dag aan de sonde dragen die haar voorziet van voeding. "Aanvankelijk zeiden artsen dat ik met complicaties door de zwangerschap kampte. Ik dacht het extreme ochtendmisselijkheid was. Na de eerste drie maanden ging dit niet weg, maar ik dacht nog steeds dat het door de zwangerschap kwam."
Niet eens douchen
"Mijn buik was helemaal niet zo rond tijdens de zwangerschap, maar bij de geboorte woog mijn baby 4,5 kg. De artsen denken daarom denken dat mijn baby erg intern zat en hij zo een zenuw beschadigd heeft, waardoor mijn ingewanden niet meer naar behoren kunnen werken. Tijdens mijn zwangerschap heb ik haast negen maanden in het ziekenhuis gelegen. Ik was zo ziek dat een douche nemen al ontzettend vermoeiend was, ik moest zo weinig mogelijk doen zodat mijn baby de kans kreeg zich te ontwikkelen. ", aldus Charlene.
Volle maag
De moeder gaat verder: "Na mijn bevalling ging het steeds slechter met me. De artsen zaten met hun handen in het haar, het was uiteindelijk een specialist die de diagnose van ernstige gastroparese maakte. Hierdoor kan mijn maag zich niet leegmaken, ook al is er geen verstopping. De oorzaak is onbekend, maar artsen denken dat het kan komen door een storing van de zenuwsignalen naar de maag. Het enige wat ik wilde, was naar huis gaan en bij mijn baby zijn, maar ik was echt te zwak. Ik kon zelfs mijn eigen kind niet vasthouden of een flesje geven. Toen ik nog slechts 32 kilo woog, werd ik opnieuw in het ziekenhuis opgenomen voor drie bloedtransfusies, ik had ontzettend veel pijn en hoestte bloed op."
"Na enkele weken kwam ik weer bij en mocht ik naar huis. Mijn zoon was al bijna een jaar en ik had nauwelijks tijd met hem kunnen doorbrengen, ik voelde me zo schuldig. Een tijdelijke pacemaker in de maag zorgde gedurende vijf dagen voor verlichting en toonde aan dat ik in aanmerking kwam voor een permanente plaatsing", aldus Charlene. "Aanvankelijk had ik geen geld voor de operatie, maar mijn moeder viel experts lastig tot de ingreep gesubsidieerd werd. Gedurende acht maanden kon ik als een normaal persoon eten, tot mijn darmen faalden. Dat is het laatste stadium van mijn ziekte, artsen kunnen hier niets tegen doen. Dankzij de specialist kan ik de symptomen wel beperken, maar eten zoals andere mensen kan ik niet. Vroeger was ik dol op chips met kaas en wraps met kip, maar hier zal ik dus nooit meer van kunnen genieten."
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Afscheidsplanners organiseren steeds meer persoonlijke uitvaarten: “Minifestival of afscheid in een bos, niets is te gek”
Vergeet een klassieke uitvaart in kerk en aula. De mooiste afscheidsvieringen vinden tegenwoordig plaats op plekken die écht iets voor de overledene betekenden. “Bij een huwelijk kan alles, waarom dan niet bij een afscheid?”, vinden ritueelbegeleidster Katrien Smeyers (46) en afscheidsplanner Kathleen Weuts (39), die vijf jaar geleden zelf haar zoontje verloor. -
PREMIUM
COLUMN: Lara Switten (34) beviel net van een zoontje en is zwaar ziek. “Had ik toen geweten wat ik nu weet, was ik nog vaker bloed gaan geven”
-
Apple Watch Series 7 krijgt functie om bloedsuikerwaarden te meten
-
-
OPROEP. NINA zoekt getuigen (G/L/T/B/Q) – Hoe verliep jouw coming-out tegenover je kinderen?
Voor een artikel op Nina.be zoeken we mensen (G/L/T/B/Q) die willen getuigen over hoe zij hun outing naar hun – jonge of al iets oudere - kinderen toe hebben aangepakt. Hoe formuleerde je je verhaal? Hoe moeilijk vond je het om het openbaar te maken? Waar had je schrik voor? Welke reactie kreeg je? Welke vragen stelden ze? Welke emoties kwamen hierbij naar boven? Heeft de bekentenis een kloof veroorzaakt of bracht het jullie net dichter bij elkaar? -
Livios
Corona zorgt indirect voor forse stijging doden bij woningbrand
Ook al zijn rookmelders verplicht, toch is het aantal fatale woningbranden in 2020 fors gestegen. Wat is de oorzaak van deze stijging en wat als je zelf met brandschade te maken krijgt? Bouwsite Livios zocht het voor uit en geeft je de belangrijkste info mee, inclusief tips om brand thuis te vermijden. -
Update
Zwangere tiener met leukemie overleden omdat behandeling neerkwam op abortus
Een zwangere leukemiepatiënte die het middelpunt was van een abortusdebat in de Dominicaanse Republiek is overleden. Dat meldt de Amerikaanse televisiezender CNN. Het zestienjarige meisje, dat chemotherapie onderging, is overleden aan complicaties van de ziekte, aldus een vertegenwoordiger van het ziekenhuis waar ze werd behandeld. -
Getuigenis
Dat is liefde: hoe deze vader zijn gehandicapte dochter gelukkig maakt
Moeders worden traditioneel aanzien als degene die alles overheeft voor haar kinderen. Maar dat doet vaders vaak onrecht aan, en de Amerikaan Rick Van Beek bewijst hoeveel ook papa's geven om hun kinderen. Papa Rick neemt deel aan zware sportwedstrijden, met zijn dertienjarige gehandicapte dochter Madison in zijn armen. Zijn motivatie: "Ze is zo graag buiten, het maakt haar gelukkig. En wat haar gelukkig maakt, maakt mij gelukkig".