Volledig scherm
© YouTube

Hou jij het droog bij deze confronterende video?

VideoWat als je zoon liever een kleedje draagt? Kies je voor het geluk van je kind of plooi je voor de veroordelende blikken en woorden van de buitenwereld? Dit moeilijke vraagstuk wordt hier prachtig en pakkend verbeeld.

 1. Kippenvel: dit lied omschrijft eerlijk wat chronische pijn met een mens kan doen
  Play

  Kippenvel: dit lied omschrijft eerlijk wat chronische pijn met een mens kan doen

  'Race' is het lijflied van 'Stop de diagnose CVS'. De campagne werd in het leven geroepen om meer bekendheid te geven aan de ernst en de gevolgen van CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) en ME (myalgische encefalomyelitis). In België alleen lijden er minstens 30.000 mensen aan deze slopende neuro-immuunziekten. "Zij worden al decennia lang geconfronteerd met medische verwaarlozing en sociale uitsluiting, zonder enig perspectief op een degelijke behandeling van hun klachten", klinkt het. Het gezicht van de campagne het komende jaar wordt voormalig tv- en radioproducer bij VRT Luk Saffloer, die zelf met CVS te kampen heeft.
 2. Vetrollen of niet: red het zelfbeeld van onze jeugd

  Vetrollen of niet: red het zelfbeeld van onze jeugd

  Zwarte tijden voor het zelfbeeld. De hele heisa rond #ImNoAngel, de campagne waarin vrouwen met een maatje meer zich afzetten tegen het slanke schoonheidsideaal, is u wellicht niet ontgaan. Opiniestukken voor en tegen de mollige dames in lingerie springen als paddenstoelen uit de grond, maar de kern van het probleem wordt gewoon genegeerd: zelfhaat zit ingebakken, tenzij we er iets aan doen. Als jonge mama van een dochtertje van net geen zeven maanden oud wil ik maar één ding: dat ze deze deprimerende discussies over blubberbillen versus bonenstaken niet meer hoeft te voeren.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan