Aangeboden door Efteling
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Efteling
Volledig scherm
© Efteling

Hoedenmakers waren vaak écht gek en Alice bestond echt: 5 wonderlijke weetjes over ‘Alice in Wonderland’

 1. “Verdriet kan 40 jaar later weer opduiken.” Jeroen en Rani rouwen om hun overleden broer en zus
  PREMIUM

  “Verdriet kan 40 jaar later weer opduiken.” Jeroen en Rani rouwen om hun overleden broer en zus

  De dood van zijn broer heeft er zwaar ingehakt bij Jeroen Meus (44). Om te weten hoe dat moet, rouwen, maakte hij het tv-programma ‘Dagen zonder broer’. Ook Rani De Coninck (52) mist haar overleden zus. Experts Manu Keirse en Ann Costermans geven advies: ze leggen uit waarom het verlies van een broer of zus zo veel pijn doet en het oké is dat tijd niet alle wonden heelt. “Kinderen worstelen vaak met uitgestelde rouw.”
 2. Diana (52) en Bart (58) hebben een samengesteld gezin met 6 kinderen: “We praten open over alles, zelfs over zelfdoding”
  PREMIUM

  Diana (52) en Bart (58) hebben een samenge­steld gezin met 6 kinderen: “We praten open over alles, zelfs over zelfdoding”

  Diana en Bart hebben het als ouders soms zwaar te verduren doordat zij en meerdere van hun kinderen ADHD en/of autismespectrumstoornis (ASS) hebben. Samenleven is daardoor niet altijd evident, maar dankzij communicatie, voldoende rust en af en toe hulp van buitenaf lijken ze elk probleem de baas te kunnen. “ Elke diagnose was in zekere zin een opluchting, omdat ze veel verklaren en ons helpen de juiste keuzes voor onze kinderen te maken.”