Unsplash
Volledig scherm
PREMIUM
© Unsplash

"Hoe was het op school?" Dit is hoe je kinderen wel antwoord geven

Of ze nu zes zijn of zestien: praten met je kinderen over hun gevoelens en gedachten is niet altijd even makkelijk. Specifieke thema’s zoals pesten of ‘de eerste keer’ aanhalen: hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat het met zijn zorgen naar je toe komt? Kinderpsychologe Ilse Theys geeft concrete tips per leeftijd, van praten over gevoelens met je peuter van drie, tot het gesprek over de eerste liefde op zestien. “Als je fysiek dichtbij bent, is het makkelijker voor jou en je kind om contact te maken.”

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Zijn luxe cadeaus voor kinderen verantwoord? Pedagoog legt uit: "Bij een toegeeflijke opvoeding is er veel warmte en betrokkenheid”
  PREMIUM

  Zijn luxe cadeaus voor kinderen verant­woord? Pedagoog legt uit: "Bij een toegeeflij­ke opvoeding is er veel warmte en betrokken­heid”

  Topmodel Kylie Jenner schonk haar tweejarige dochtertje Stormi vorig jaar een schooltas van Hermès. Prijskaartje: tienduizend euro. Je kind een mooi geschenk geven doe je als ouder omdat je het allerbeste wil voor je oogappels. Maar wanneer is trop te veel? Pedagoog Pedro De Bruyckere legt uit. “Verwende kinderen zijn minder weerbaar.”