Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Hoe vermijd je dat je kind naar lockdownfeestjes gaat? Enkele experts weten raad

Afstand bewaren, mondmaskers dragen en handen wassen. In tijden van corona wordt iedereen op zijn burgerzin aangesproken. Maar hoe zorg je ervoor dat jij zoon- of dochterlief niet uit lockdownfeestjes moet plukken? “Het is belangrijk om een middenweg te vinden tussen de oude autoritaire stijl – ‘Waarom? Daarom!’ – en de permissieve of laissez-faire aanpak – ‘Kies zelf maar!’”

0 reacties

 1. Mama Lut is grootste steun van kunstschaatsster Loena Hendrickx: “Ze maakt zich onnodig druk over jongens”
  PREMIUM

  Mama Lut is grootste steun van kunst­schaats­ster Loena Hendrickx: “Ze maakt zich onnodig druk over jongens”

  “Als ik in het buitenland op wedstrijd ben, bellen we elke dag. En als er iets is, is zij de eerste die ik wil horen.” Kunstschaatsster Loena Hendrickx (22) en mama Lut (57) zijn onafscheidelijk. Het vraagt dan ook veel van Lut, om een dochter in de topsport te ondersteunen, en Loena begrijpt dat. Maar bovenal ziet mama Lut in Loena een jonge vrouw die ze moet loslaten — en toch wil blijven beschermen. “Vroeger achtervolgde mama me met de auto als ik met de fiets naar de oppas reed.”
 2. DJ Anouk Matton is dolverliefd op zoontje London: “Maar de bevalling was een foltering”
  PREMIUM

  DJ Anouk Matton is dolver­liefd op zoontje London: “Maar de bevalling was een foltering”

  “Vroeger had ik veel last van fomo. Gingen mijn vriendinnen iets doen? Ik móést erbij zijn. Nu wil ik op vrijdagavond met mijn gezinnetje thuis zijn.” Dj Anouk Matton (30) leeft voortaan op het ritme van haar schattige baby London (10 maanden). We praten met de kersverse mama over haar zoektocht naar een nieuwe balans in haar leven en in haar relatie met dj Dimitri Vegas. “Altijd alléén maar mama zijn lijkt me heavy.”