Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Hoe koester je je schoonfamilie, wat met ‘framily’ en hoe ga je om met die ene lege stoel? Tips om te verbinden aan de feesttafel

Goed GevoelCorona stelt ons danig op de proef. Sommige van ons zijn vrienden en familie extra gaan koesteren, anderen hebben dan weer gesnoeid in hun dichte relaties. Socioloog Ignace Glorieux en familietherapeut Else-Marie van den Eerenbeemt vertellen aan de hand van verschillende scenario’s hoe we het te allen tijde gezellig houden tijdens de feesten, en wat potentiële valkuilen zijn. “Elke familie heeft zijn eigen pincode. En daar kom je als partner nooit achter.” 

 1. ‘Slimme lamp’ helpt bejaarden langer thuis te wonen: “Onze AI-modellen wéten wanneer iemand valt”
  PREMIUM

  ‘Slimme lamp’ helpt bejaarden langer thuis te wonen: “Onze AI-modellen wéten wanneer iemand valt”

  Het Belgische bedrijf Nobi uit Wilrijk installeert slimme lampen bij oude mensen, zodat ze langer thuis kunnen wonen. De toestellen detecteren met een camera of radar wanneer de bewoner valt en verwittigen meteen een familielid, zodat ze niet urenlang op een koude vloer moeten wachten op hulp. Florke, een dame van 85, liet zo’n lamp installeren: “Het is vooral voor mijn dochters gemoedsrust dat we de lamp hier hebben geplaatst”, vertelt ze.
 2. Veel ouders weten niet dat hun verloren zwangerschap níét bij medisch afval hoeft. “Kan in de sterretjestuin”

  Veel ouders weten niet dat hun verloren zwanger­schap níét bij medisch afval hoeft. “Kan in de sterretjes­tuin”

  Presentatrice Julie Van den Steen (30) deelde deze week dat ze haar kindje verloren is tijdens de zwangerschap. Het bracht een golf aan reacties teweeg én het leidde tot een heleboel vragen. Zoals: wat doe ik ná het verlies met het vruchtje? “Veel vrouwen worden naar huis gestuurd met de woorden: ‘Je mag het doorspoelen in het toilet of bij het afval gooien’.”
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.