Van links naar rechts: Natalia, An Lemmens, Astrid Coppens en Nathalie Meskens.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Natalia, An Lemmens, Astrid Coppens en Nathalie Meskens. © Instagram / Andy Van Den Eynde / @theoneandonlyastrid / @nathaliemeskensofficial

“Het idee dat het je laatste kans zou kunnen zijn valt zwaar.” Kan je zomaar zwanger worden op je 39ste?

Realityster Astrid Coppens (39) is opnieuw in blijde verwachting. Het is duidelijk een trend om op latere leeftijd mama te worden, niet zelden dankzij de wetenschap. Maar tot wanneer kan een vrouw werkelijk gezond zwanger worden: is vijfendertig nog veilig? En vijfenvijftig dan? Welke risico’s zijn er verbonden aan zo’n zwangerschap op latere leeftijd? Dokter Arne Vanhie reageert. “Veertigplussers zijn verloskundig gezien hoogrisicozwangerschappen en hebben het vaak ook mentaal lastig.”

  1. COLUMN. De Oekraïense Vera en haar zoontje schuilen in België: “David lijkt al zijn halve leven weg van huis”

    COLUMN. De Oekraïense Vera en haar zoontje schuilen in België: “David lijkt al zijn halve leven weg van huis”

    Vera Gruzova (34) is een alleenstaande mama en mindfulnesstrainer uit het Oekraïense Odesa. Begin maart vluchtte ze met haar zoontje David (bijna 5) naar België, haar moeder en broer bleven achter. Deze week spendeert ze met haar zieke zoontje in bed, en geniet ze van de weinige kleine dingen die haar nog aan haar thuisland verbinden. “Ik kan over de toekomst nadenken en dat lijkt een nieuw soort statussymbool. Al wie in Oekraïne leeft, kan geen plannen maken.”