thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Hardnekkige vlek of strepen op de spiegel: professionele schoonmakers geven 11 geheime tips prijs

Schoonmaken lijkt op het eerst zicht een eenvoudig klusje. Maar hoe verwijder je vlekken uit je kledij, hoe kan je nog efficiënter stofzuigen en wat met kringen op de kranen in de badkamer en in de keuken? Professionele schoonmakers trakteren je op geweldig advies dat je waarschijnlijk nog nooit van je moeder hebt gehoord. 

3 reacties

 • robert dumortier

  5 jaar geleden
  Als je dat nog niet weet dan he je de raad van tante kaat nog niet gelezen!
 • Willem Magits

  5 jaar geleden
  Inderdaad Essa Van, dat was ook mijn eerste gedacht.
 • Essa Van

  5 jaar geleden
  Er zitten inderdaad een paar nuttige tips bij dat ik nog niet wist, maar is het niet beter om eerst je lakens te verversen voor je begint met het afstoffen? Een bed verversen geeft volgens mij ook stof vrij....
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. “Help, mijn kind vervalst huiswerk met ChatGPT.” Leerkracht artificiële intelligentie geeft ouders raad
  PREMIUM

  “Help, mijn kind vervalst huiswerk met ChatGPT.” Leerkracht artifi­ciële intelligen­tie geeft ouders raad

  “Ja, ik gebruik ChatGPT weleens om huiswerk te maken.” Een snelle rondvraag op sociale media bevestigt: steeds meer leerlingen zetten de tool in voor schoolopdrachten. Wat als jouw kind ‘valsspeelt’? Leerkracht artificiële intelligentie Robbe Wulgaert geeft advies, want niet alleen taalleerkrachten maken zich zorgen. “Doen alsof je neus bloedt of de tool verbieden is geen goed idee.”
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.