Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Gedaan met stressen over het entertainment van je kinderen. Maison Slash biedt je de komende 5 weken oplossingen

We zijn nog 5 weken verwijderd van het einde van de kerstvakantie die we dit jaar waarschijnlijk opnieuw doorbrengen in ons kot. Dat is heftig, voor iedereen, maar voor ouders met kinderen is dat des te heftiger. Want na eerdere lockdowns is de inspiratie om kinderen te entertainen op, en zijn de wallen van vermoeidheid groter. Gelukkig is het online oudermagazine Maison Slash er voor hen. Ontdek de #5WekenTotKerst-nieuwsbrief voor en door ouders, vol tips om kinderen thuis te vermaken. 

 1. Van een kinderwenscoach tot stroomstootjes tegen de pijn: 5 nieuwe geboortetrends. “Een navelstreng ‘uitkloppen’ heeft zoveel voordelen”
  PREMIUM

  Van een kinderwens­coach tot stroom­stoot­jes tegen de pijn: 5 nieuwe geboorte­trends. “Een navel­streng ‘uitkloppen’ heeft zoveel voordelen”

  Ouders die zwanger zijn of bevallen vinden het steeds belangrijker om zelf de regie te nemen. En dat brengt nieuwe tendensen met zich mee, van stroomstootjes tegen de pijn of een lotusbevalling tot een kinderwens- of geboortetraumacoach. We bespreken vijf nieuwe trends en hun voordelen voor ouders en baby met de experts die er mee verantwoordelijk voor zijn. “Een op de drie moeders beschrijft haar bevalling in het ziekenhuis als verwarrend en traumatisch. Dat is héél veel.”
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.