Gat in je hand? Dit zijn de beste apps om je geld te beheren én te besparen
4 op de 10 Belgen zijn onvoldoende financieel geletterd waardoor ze vaker foute financiële beslissingen nemen, met alle gevolgen van dien. Ben jij ook niet zo’n held in je geldzaken of weet je aan het eind van de maand niet meer waar je al je geld aan uitgegeven hebt? Deze apps helpen je financiën te beheren én geld te besparen.
Apps om je financiën te beheren
1. Money Lover
Money Lover is een gratis app die je helpt je persoonlijke financiën te beheren. Je vult in hoeveel budget je beschikbaar hebt, bijvoorbeeld voor eten en drinken, om te shoppen, voor je uitgaven aan de fitness ... en ook hoeveel je uitgeeft. Zo zie je erg makkelijk wat je inkomsten en uitgaven zijn, per categorie en per maand en je kan een kalender maken met toekomstige uitgaven zoals je huur of lening. Bovendien kan je erg makkelijk visualiseren hoeveel procent van je budget je aan wat uitgeeft met leuke grafiekjes. Handig voor mensen met een gat in hun hand: je krijgt ook een waarschuwing als je budget bereikt wordt.
Gratis beschikbaar in Google Play, de App Store en Windows Store.
2. Spendee
Ook op de Speendee-app kan je je budget makkelijk en duidelijk beheren per categorie, maar met deze applicatie kan je je financiën ook delen met meerdere personen én je kan de gegevens exporteren naar een Excel-bestand. De app is gratis te downloaden, maar de opties blijven dan wel redelijk beperkt.
Gratis beschikbaar in Google Play en de App Store.
3. You Need A Budget
Een van de bekendste apps om je budget te beheren is YNAB. ofwel You Need A Budget. Ook hier creëer je voor elke uitgavenpost een apart potje. Zo zie je meteen hoeveel geld je hebt voor kleding, boodschappen, tanken, cadeautjes en ander dingen.
YNAB. is een betalende app. De eerste 34 dagen kan je hem gratis proberen, daarna betaal je 84 dollar, omgerekend zo’n 76 euro per jaar. Beschikbaar in Google Play en de App Store.
4. Buddy
Buddy is ook een handige app waarbij je je budget bepaalt, ziet hoeveel je kan uitgeven, je uitgaven ingeeft en een mooi overzicht krijgt van wat je uitgeeft. Delen je wederhelft en jij de kosten? In Buddy kan je je uitgaven makkelijk splitsen zodat je in een oogopslag ziet wie wat betaald heeft.
Buddy is gratis beschikbaar in de App Store.
5. TrabeePocket
Een echte globetrotter? Dan is deze app zeker iets voor jou. Met TrabeePocket kan je makkelijk en nauwkeurig je uitgaven tijdens het reizen beheren. Je voegt simpelweg eerst je bestemming, valuta en budget toe. Daarna geef je je uitgaven in - je kan er zelfs een fotootje aan toevoegen van wat je precies gekocht hebt - waarna je ze kan omzetten naar euro’s met de wisselkoersfunctie en invoegen of je cash of met de bankkaart betaald hebt.
TrabeePocket is gratis beschikbaar in Google Play en de App Store.
6. WieBetaaltWat
WieBetaaltWat is een superhandige app voor het verrekenen van je gezamenlijke uitgaven met vrienden, collega’s of familie. Iedereen voert gewoon zijn uitgaven in en zo zie je meteen wie wat moet betalen. Handig voor boodschappen met een huisgenoot, lunch op je werk, een drankje met vriendinnen, festivals en nog zoveel meer.
WieBetaaltWat is gratis beschikbaar in Google Play en de App Store.
Enkele apps om geld mee te besparen
Goedkoper tanken: Waze
In je buurt weet je misschien wel de goedkoopste tankstations zijn, maar onderweg kan je rekenen op Waze. Die app kan je niet alleen gebruiken als gratis gps, maar ook om de goedkoopste tankstations rondom jou te vinden.
Waze is gratis beschikbaar in Google Play en de App Store.
Zuiniger rijden: Petrollo
Met Petrollo vind je niet de goedkoopste tankstations, maar hij helpt je wel om benzine te sparen terwijl je rijdt. Zo zegt ie wanneer je het best kan uitrollen, ofwel je auto in neutraal zetten en het gaspedaal loslaten. Dat is niet alleen beter voor je portemonnee, maar vermindert ook je CO2-uitstoot.
Petrollo is beschikbaar in Google Play en de App Store.
Goedkoper winkelen: myShopi
Heel wat van je budget gaat uit naar inkopen in de supermarkt. Dan is het handig als je alle promoties in een oogopslag terugvindt. En net dat kan je doen met de myShopi-app. Daar vind je een overzicht van bijna alle folders van de grote winkelketens. Bonus: je kan er ook je digitale klantenkaarten in kwijt zodat je nooit meer heel je handtas ondersteboven moet halen om je kaarten terug te vinden.
myShopi is gratis beschikbaar in Google Play en de App Store.
Voordeliger op vakantie: Kayak
Wil je nooit meer een cent te veel betalen op vakantie? Maak dan zeker gebruik van de app Kayak. Die vergelijkt de tarieven op talloze websites en toont je de laagste prijzen van hotels, vluchten en huurauto’s. Mocht je nog niet weten waar naartoe te reizen, dan schotelt de app je een selectie aan vakanties voor die passen binnen je budget. Handig!
Kayak is gratis beschikbaar in Google Play en de App Store.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Ouders willen geen ‘gewoon’ geboortekaartje meer. “Het duurste dat we al maakten? 9,5 euro per kaart”
-
PREMIUM
EXCLUSIEF. Chef Seppe Nobels en dochter Kaya, die hem veel leert. “Toen zij geboren werd, was ik zelf nog een kind”
“Soms moet ík papa afremmen.” In restaurant Instroom werken Seppe (40) en dochter Kaya Nobels (19) zij aan zij. Onafscheidelijk: dat was ooit anders, want Seppe was een afwezige vader. Misschien was het dat dat het gezin een tijd terug even brak? Gelukkig vonden vader en dochter een manier om nu hechter te zijn dan ooit. “In het begin hamerde hij erop dat ik ‘chef’ moet zeggen.” -
PREMIUM
Een baby met oorbellen: schattig of onverantwoord? Kinderarts: "Het kan op deze voorwaarde”
Vanaf welke leeftijd mag je gaatjes laten schieten bij je kind? Het is een vraag die velen wakker houdt, nadat een koppel geweigerd werd de oren van hun twee weken oude baby te laten piercen. Wat is de minimumleeftijd in België? Zijn er voor- en nadelen aan gaatjes op jonge leeftijd, en hoe veilig is het? Een juwelier en kinderarts lichten toe. “Je merkt of de kindjes zelf graag oorbelletjes willen.” -
-
Livios
Hopen werk op de tuinkalender van juni: "Zeer belangrijk om snoeiafval goed op te ruimen”
-
PREMIUM
INTERVIEW. De zoon van overleden Lucinda Riley die ‘De zeven zussen’ afwerkte: “Ik was zo bang om te schrijven”
Lucinda Riley veroverde de wereld met haar boekenreeks ‘De zeven zussen’ tot het noodlot toesloeg. Ze overleed aan kanker voor het laatste deel in druk ging. Haar zoon Harry (30) besloot het einde van de reeks te schrijven. Maar hij had zwaar onderschat hoe moeilijk dat zou zijn. “Vlak voor Kerstmis wou mijn moeder mij spreken. Het werd het belangrijkste gesprek van mijn leven.” -
Livios
Water al ruim 10 procent duurder in 2023: dit kan je doen om toch te besparen
Na een prijsstijging bij de Watergroep zullen Vlamingen dit jaar 10,7 procent meer betalen voor drinkwater in vergelijking met vorig jaar. Er wordt bovendien verwacht dat de prijs van drinkwater alleen maar verder zal stijgen. Spaarzaam omgaan met water is dus de boodschap. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het klimaat. Bouwsite Livios zocht uit op welke manieren je het meeste water kan besparen. -
Mijnenergie
Tijdens je vakantie thuis niets verbruiken, maar toch betalen: dit kan je eraan doen
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerDominique Hermys
Emi Hergersberg