Gat in de markt? Italië heeft winkelkarretjes met een plekje voor je huisdier

Iedere hondenliefhebber weet hoe vervelend het is om inkopen te doen met je trouwe viervoeter. Ofwel moet je je hond buiten zielig achterlaten, ofwel moet je winkelen terwijl je arm ondertussen enthousiast uit de kom gerukt wordt. Daar hebben ze in Italië nu een oplossing voor: winkelkarretjes met een plekje voor je huisdier.

 1. Tatyana Beloy (36) lanceert kinderboek over sociale media.“We hebben allemaal nood aan duidelijke afspraken rond schermtijd, ook ouders”

  Tatyana Beloy (36) lanceert kinderboek over sociale media.“We hebben allemaal nood aan duidelijke afspraken rond schermtijd, ook ouders”

  De dag van vandaag kunnen we ons geen leven meer voorstellen zonder sociale media. Wij hebben het nog anders gekend, maar wat met kinderen die opgroeiden met likes, selfies en hashtags? Hoe maak je hen als ouder wegwijs in het vinden van een goeie balans tussen de on- en offline wereld? Tatyana Beloy (36) goot het antwoord op die vraag in een doe-boek voor kinderen, getiteld ‘What the #?!’. Ze leert kinderen onder andere hoe ze kunnen reageren op online pestgedrag, hoe ze zichzelf graag leren zien, en hoe ze tot rust komen na alle online prikkels. “Kinderen hebben soms een duwtje in de rug nodig om terug offline te leren spelen.”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. Konijnen zijn de nieuwe katten. Maar past het beestje wel bij jou?

  Konijnen zijn de nieuwe katten. Maar past het beestje wel bij jou?

  Konijnen zijn nu erg populair, omdat kinderen ze vaak van de Paasklokken krijgen. En tegenwoordig springen deze beestjes niet meer alleen in de tuin, Vlamingen laten ze nu ook in huis rondhuppelen. Ook dierenwinkels merken dat het beestje steeds populairder als huisdier wordt, dat staat vandaag in de krant Het Nieuwsblad. Erg schattig en knuffelbaar, maar experts waarschuwen dat zo'n pluizig konijntje niet voor iedereen is weggelegd.