Mies Cosemans
Volledig scherm
© Mies Cosemans

Fotografe zoomt in op het leven van kinderen in coronatijd: “Het is triest hoe snel ze zich hebben aangepast”

‘Coronacreativiteit’ op z’n best, zo kan je het nieuwe project van de Belgische Mies Cosemans (37) wel omschrijven. Ze legde de afgelopen weken haar twee dochters vast op de gevoelige plaat. Nu de meisjes opnieuw naar school mogen, verzamelde ze alle foto’s voor een terugblik. “Het is een ode aan hen, en alle andere kinderen, die zo veerkrachtig geweest zijn.” 

8 reacties

 • mich lee

  1 jaar geleden
  Kleuters hebben vaak niets aan Skype of andere technologieën om te communiceren. Ze vinden dat even interessant, maar communiceren via een scherm of telefoon gaat hen al snel vervelen. Voor hen gaat er, gelukkig, niets boven echt contact.
 • mieke jansens

  1 jaar geleden
  Triest?? Ik vind dit ferm en de logica zelve
 • Tina Colpaert

  1 jaar geleden
  Denk dat er ook veel kinderen gelukkig waren zonder de druk van school met presteren pesten leerproblemen...en zo erg hebben de meeste het niet!
 • freddy cardoen

  1 jaar geleden
  Mevr . Cosemans ik zou zeggen , vraag eens aan vele 65 plussers en ouder in welke omstandigheden zij hun jeugd door gebracht hebben . Werken van hun 14 , mee het land bewerken . En zij hadden niet de luxe die kinderen nu hebben . En zeg nu niet dat er met de jongeren geen rekening wordt gehouden .
 • Jozef Vermeulen

  1 jaar geleden
  Ocharme, ze moesten een paar weken binnenblijven met al de mogelijke technologie denkbaar om te communiceren.
 1. POLL. Ben jij een voorstander van ouderschapsverlof voor je puppy of kitten, ofwel ‘pawternity leave’?

  POLL. Ben jij een voorstan­der van ouder­schaps­ver­lof voor je puppy of kitten, ofwel ‘pawternity leave’?

  ‘Pawternity leave’: ouderschapsverlof wanneer je een puppy, kitten of eender welk klein diertje in huis haalt. Even tijd om je nieuwe huisdier te helpen om zich te settelen, of om de band tussen huisdier en eigenaar beter te ontwikkelen. Ook kunnen tijdens die betaalde afwezigheid spuitjes bij de dierenarts geregeld worden en kan het huisdier wennen aan vaste routines. Steeds meer bedrijven in de VS en in de UK passen het reeds toe. Nuttig of niet?