Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Expert waarschuwt voor meer gameproblemen bij jongeren. Zo help je je kind om weer controle te krijgen

Gamen: voor jonge speelvogels is het de tijd van hun leven. Ouders zien er vaak de lol niet van in. Zeker nu het ‘normale’ leven weer op gang trekt, kan een hobby als gamen voor discussie zorgen. Mag je als ouder streng zijn en zeggen: game over? Geen goed idee, vindt verslavingsexpert Paul Van Deun.

  1. Langeafstandskoppels nog altijd gedwarsboomd door corona. Nane (25) en Hedy (25): “Belgen mochten op reis, ik mocht mijn verloofde nog altijd niet zien”
    PREMIUM

    Langeaf­stands­kop­pels nog altijd gedwars­boomd door corona. Nane (25) en Hedy (25): “Belgen mochten op reis, ik mocht mijn verloofde nog altijd niet zien”

    Eind juni deden de Belgische Nane (25) en Hedy (25) hun relaas in onze krant: ze hebben elk een vriend in Amerika, maar hun relatie was door corona volledig uitzichtloos geworden. “De toekomst met onze partners staat voor onbepaalde tijd on-hold." Ondertussen hebben ze, door creatieve oplossingen en daarna door versoepelingen, allebei hun vriend terug kunnen zien. Maar de situatie blijft absurd. Om herenigd te worden met een partner buiten de EU, moet je als koppel je relatie ‘bewijzen’ en aan andere voorwaarden voldoen. En dan is er nog de angst dat we binnenkort weer in lockdown kunnen gaan. Hedy en Nane lijden er mentaal onder, maar blijven vechten voor hun relatie. “Veel langeafstandskoppels maken er uit hopeloosheid gewoon een einde aan.”