Instagram @eva_tuyt/Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Instagram @eva_tuyt/Getty Images

Eva (35) ruilt de stad in voor het platteland, en ze is niet alleen. Makelaar: “Hype om in binnenstad te wonen is er aan het uitgaan”

Met stijgende prijzen in de stad en een stijgende vraag naar woningen met een tuin, kiezen steeds meer mensen ervoor om te verhuizen naar ‘het platteland’. Zo ook momfluencer Eva Tuytelaers (35) die na 10 jaar in de stad terugkeert naar haar roots in de Kempen. Zij hoopt haar vrienden uit de stad zo vaak mogelijk naar Ravels te lokken met een toffe logeerkamer. En Eva is lang niet de enige die ervoor kiest om van omgeving te veranderen, bevestigt makelaar Dimitri Wellens van vastgoedbedrijf Wellimmo. “Voor hetzelfde geld krijg je in de groene rand meer dan je in de stad zou krijgen.”

  1. COLUMN. De Oekraïense Vera en haar zoontje schuilen in België. “De kindjes op Davids nieuwe school zorgen voor lichtpuntjes”

    COLUMN. De Oekraïense Vera en haar zoontje schuilen in België. “De kindjes op Davids nieuwe school zorgen voor lichtpunt­jes”

    Vera Gruzova (34) is een alleenstaande mama en mindfulnesstrainer uit het Oekraïense Odessa. Begin maart vluchtte ze met haar zoontje David (5) naar België. Hij viert deze week zijn verjaardag en amuseert zich rot. Voor Vera is het feest een reden om te beseffen dat ze nog altijd niet thuis is, bij haar geliefden, al staat de oorlog als het ware op pauze. “Ik realiseer me steeds meer dat het leven dat David en ik zullen leiden, een ander zal zijn dan we voor ogen hadden.”