Cobe, Lola, Felix, Christophe en Annelies.
Volledig scherm
PREMIUM
Cobe, Lola, Felix, Christophe en Annelies. © Greetje Van Buggenhout

“Erover praten blijft moeilijk. We willen elkaar sparen.” Arthur (18) stapte uit het leven. Zijn familie vertelt hoe ze omgaan met het verdriet

Maandag, 7 januari 2019. Op de eerste dag na de kerstvakantie staat rond 5 uur een politieagente voor de deur. Het lichaam van Arthur is gevonden aan de spoorweg. Zelfdoding, denken ze. Ouders Annelies en Christophe, broers Cobe en Felix en zus Lola vertelden vorig jaar hoe ze elk op hun manier omgaan met het verlies. Nog een jaar later is duidelijk: het verdriet slijt niet. “Je kan luisteren naar elkaar, maar daar stopt het dan ook: op zo’n immens verdriet valt weinig zinnigs te zeggen." 

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Van Léo tot Capucine: trendwatcher Nathalie overloopt welke babynamen in opmars zijn

  Van Léo tot Capucine: trendwat­cher Nathalie overloopt welke babynamen in opmars zijn

  Niks zo moeilijk als een naam kiezen voor je baby. Je wil namelijk iets dat mooi blijft en dat geen pestgedrag zal uitlokken. ‘Piet Uytebroeck’ is geen goede optie, dat weten we allemaal. Maar wat dan wel? Trendwatcher Nathalie Bekx overloopt de grootste trends en vertelt waar die vandaan komen. “In Vlaanderen grijpen we steeds vaker naar Franse invloeden, terwijl ze in Wallonië net meer oog krijgen voor Engelstalige namen.”