Aangeboden door Efteling
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Marijn de Wijs Photography
Volledig scherm
© Marijn de Wijs Photography

Efteling blaast 70 kaarsjes uit: duik mee in de wonderlijke geschiedenis van toen tot nu

 1. “Het geld dat naar kinderen zou gaan, spenderen we volledig aan onszelf.” Deze koppels zijn trotse ‘DINKS’
  PREMIUM

  “Het geld dat naar kinderen zou gaan, spenderen we volledig aan onszelf.” Deze koppels zijn trotse ‘DINKS’

  Huisje, tuintje, kindje: het is voor veel Vlamingen vanzelfsprekend. Maar stilaan verandert er iets. Op sociale media noemen vrije tweeverdieners zichzelf nu ‘DINKS’ (Dual Income, No Kids), trots op hun (financieel) zorgeloze levensstijl. Stéphanie (32), Tim (28) en Sanne (34) vertellen wat zij wonnen nu ze bewust kinderloos blijven. “Het zou egoïstisch zijn om met onze levensstijl aan kinderen te beginnen.”
 2. Steeds meer zwangere vrouwen kiezen voor een doula. “Liever 1000 euro voor een fijne geboorte dan voor een kinderwagen”
  PREMIUM

  Steeds meer zwangere vrouwen kiezen voor een doula. “Liever 1000 euro voor een fijne geboorte dan voor een kinderwa­gen”

  “Na de geboorte zijn de ouders me altijd zo dankbaar.” Doula’s zijn steeds geliefder in ons land. Ze staan zwangere mama’s fulltime bij met raad en daad, meer dan een vroedvrouw. Het prijskaartje? Pittig. En doula’s zijn níét medisch geschoold. Marthe (24), Julie (37) en Linde (23) verdedigen hun meerwaarde. “Bevallen is veel meer dan met je benen in de beugels liggen.” Wat vindt een gynaecoloog?