enjoy_266/nazadanteeymon
Volledig scherm
© enjoy_266/nazadanteeymon

Een kattenspeeltje als magisch slaapmiddel? Dankzij deze TikTok-hype dommelt jouw baby meteen in

Gedaan met aaien, sussen en wiegen. De nieuwste TikTok-hype zou wel eens een zegen kunnen zijn voor oververmoeide ouders. Op TikTok zijn al heel wat mama’s en papa’s overtuigd: met behulp van het ‘dancing vis’-kattenspeeltje, niet meer en niet minder dan een spartelende vis, vertoeft hun baby in no time in dromenland.  

 1. Baby die moeilijk slaapt? Laat hem buiten dutten. “Dat mag zelfs als het regent of sneeuwt”
  PREMIUM

  Baby die moeilijk slaapt? Laat hem buiten dutten. “Dat mag zelfs als het regent of sneeuwt”

  Steeds meer Belgische crèches laten baby’s buiten dutten. “De kleintjes slapen dan beter en het is ook goed voor hun gezondheid”, zegt Geert Derwael van kinderopvang Juul. In zijn crèche slapen de baby's al buiten sinds 2013. Hij legt uit hoe het fenomeen precies in zijn werk gaat en hoe je het als ouders thuis zelf ook kan proberen. Slaapexperte Annelies Smolders en kinderslaapcoach Nathalie Schittekatte praten mee. “Er komt wel meer bij kijken dan een baby gewoon buiten in een wieg te slapen leggen.”
 2. Mijn kind, schoon kind? Mama’s delen op TikTok massaal foto’s van hun lelijke baby

  Mijn kind, schoon kind? Mama’s delen op TikTok massaal foto’s van hun lelijke baby

  Alle baby’s zijn prachtig, horen we te zeggen. En als ouders in spe hoop je vurig dat je baby'tje de allermooiste zal zijn. Maar soms heeft een pasgeborene nu eenmaal iets meer tijd nodig. Taboe, zeg je? Niet voor vele mama’s op TikTok. Ze delen massaal foto’s van hun - sorry, aan verbloemen doen we niet mee - lelijke oogappel. Als kijker smelt je niet per se, maar ervan smullen doe je ongetwijfeld.