Annemarie Geerts en haar man Maarten hebben acht kinderen. Zij runt haar gezin als een bedrijf, met duidelijke regels, tijdschema's en overlegmomenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Annemarie Geerts en haar man Maarten hebben acht kinderen. Zij runt haar gezin als een bedrijf, met duidelijke regels, tijdschema's en overlegmomenten. © Linelle Deunk

Dit gezin met acht kinderen wordt gerund als een bedrijf. Maar opvoedexperts hebben bedenkingen

Regels, vergaderingen, evaluaties. In een nieuw boek pleit de Amerikaanse econome Emily Oster ervoor je gezin als een bedrijf te runnen. Opvoedexperts hebben er hun bedenkingen bij.

24 reacties

 • patrick de bock

  2 maanden geleden
  Helemaal niet akkoord, Tine Leut. Structuur, regels en kordate aanpak zorgen voor een goeie basis. En net zoals in vele andere soorten dossiers, zitten die zogenaamde ‘experten’ er dikwijls ver naast met uitleg.
 • Pierre Van Dijk

  2 maanden geleden
  Als je voor de klas staat, dan weet je dat dit wss geen slecht idee is. De jeugd kent geen repsect meer. Helpen, niet ik, maar een ander zal het wel doen. En schooldirecties doen in hun broek als een kleine of papa zijn mond opent. Een trieste respectloze bende. Dus zo’n systeem, ja graag en we zullen meer opgevoede en respectvolle jongeren hebben.
 • Jean Donny

  2 maanden geleden
  Een beetje structuur en verantwoordelijkheidszin kan nooit kwaad bij de opvoeding, integendeel.
 • Eric Blauwbloeme

  2 maanden geleden
  Experts ja veel blablablabla hoe het zou moeten zijn schoolbanken uitleg maar praktijk das wat anders Blauwbloeme eric
 • Filip De Ridder

  2 maanden geleden
  "ouders hebben meer tijd dan vroeger" is in elk geval niet hoe wij het met 4 kinderen ervaren. Wij hebben ook op bepaalde vlakken een vaste structuur en organisatie, en dat helpt ons net om meer rust te hebben in ons hoofd, en meer te kunnen genieten van de kleine dingen. Het grote probleem van deze tijd lijkt me eerder dat velen meegaan in het opbod van reizen, ervaringen opdoen, hobbies, ... De oplossing is een tweeluik van structuur/organisatie EN tevreden zijn met minder. Weg met FOMO!
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. POLL. Ben jij een voorstander van ouderschapsverlof voor je puppy of kitten, ofwel ‘pawternity leave’?

  POLL. Ben jij een voorstan­der van ouder­schaps­ver­lof voor je puppy of kitten, ofwel ‘pawternity leave’?

  ‘Pawternity leave’: ouderschapsverlof wanneer je een puppy, kitten of eender welk klein diertje in huis haalt. Even tijd om je nieuwe huisdier te helpen om zich te settelen, of om de band tussen huisdier en eigenaar beter te ontwikkelen. Ook kunnen tijdens die betaalde afwezigheid spuitjes bij de dierenarts geregeld worden en kan het huisdier wennen aan vaste routines. Steeds meer bedrijven in de VS en in de UK passen het reeds toe. Nuttig of niet?
 3. Hoe help je je verlegen kind door 1 september? Expert geeft advies aan ouders
  PREMIUM

  Hoe help je je verlegen kind door 1 september? Expert geeft advies aan ouders

  De eerste schooldag is vaak de hel voor verlegen kinderen. Als ouder hoef je echter niet bang en machteloos af te wachten hoe die eerste september zal uitdraaien. Trainer Paloma Opdekamp - ooit voorzitter van de Vereniging voor Verlegen Mensen en nu actief als trainer voor verlegen volwassenen en kinderen - geeft tips om je kind voor te bereiden op die moeilijke kaap. “Voorbereiding, ontspanning en rust zijn de drie kernwoorden.”
 4. Momfluencers opgepast, ook dadfluencers eisen sinds kort hun plaatsje in de spotlight op

  Momfluen­cers opgepast, ook dadfluen­cers eisen sinds kort hun plaatsje in de spotlight op

  Op Instagram wemelt het van de momfluencers die gretig speelgoedmerken aanprijzen en foto’s posten van hun kroost. Maar steeds vaker staan ook hun metgezellen in de schijnwerpers. Fiere papa’s, ook wel dadfluencers genoemd, zijn bezig aan een opmars op Instagram. Sommige ‘daddy cools’ hebben duizenden tot een miljoen volgers. Wij tonen je enkele leuke internationale profielen en dadfluencers van bij ons.