Annemarie Geerts en haar man Maarten hebben acht kinderen. Zij runt haar gezin als een bedrijf, met duidelijke regels, tijdschema's en overlegmomenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Annemarie Geerts en haar man Maarten hebben acht kinderen. Zij runt haar gezin als een bedrijf, met duidelijke regels, tijdschema's en overlegmomenten. © Linelle Deunk

Dit gezin met acht kinderen wordt gerund als een bedrijf. Maar opvoedexperts hebben bedenkingen

Regels, vergaderingen, evaluaties. In een nieuw boek pleit de Amerikaanse econome Emily Oster ervoor je gezin als een bedrijf te runnen. Opvoedexperts hebben er hun bedenkingen bij.

24 reacties

 • patrick de bock

  2 maanden geleden
  Helemaal niet akkoord, Tine Leut. Structuur, regels en kordate aanpak zorgen voor een goeie basis. En net zoals in vele andere soorten dossiers, zitten die zogenaamde ‘experten’ er dikwijls ver naast met uitleg.
 • Pierre Van Dijk

  2 maanden geleden
  Als je voor de klas staat, dan weet je dat dit wss geen slecht idee is. De jeugd kent geen repsect meer. Helpen, niet ik, maar een ander zal het wel doen. En schooldirecties doen in hun broek als een kleine of papa zijn mond opent. Een trieste respectloze bende. Dus zo’n systeem, ja graag en we zullen meer opgevoede en respectvolle jongeren hebben.
 • Jean Donny

  2 maanden geleden
  Een beetje structuur en verantwoordelijkheidszin kan nooit kwaad bij de opvoeding, integendeel.
 • Eric Blauwbloeme

  2 maanden geleden
  Experts ja veel blablablabla hoe het zou moeten zijn schoolbanken uitleg maar praktijk das wat anders Blauwbloeme eric
 • Filip De Ridder

  2 maanden geleden
  "ouders hebben meer tijd dan vroeger" is in elk geval niet hoe wij het met 4 kinderen ervaren. Wij hebben ook op bepaalde vlakken een vaste structuur en organisatie, en dat helpt ons net om meer rust te hebben in ons hoofd, en meer te kunnen genieten van de kleine dingen. Het grote probleem van deze tijd lijkt me eerder dat velen meegaan in het opbod van reizen, ervaringen opdoen, hobbies, ... De oplossing is een tweeluik van structuur/organisatie EN tevreden zijn met minder. Weg met FOMO!
 1. Hoe help je je verlegen kind door 1 september? Expert geeft advies aan ouders
  PREMIUM

  Hoe help je je verlegen kind door 1 september? Expert geeft advies aan ouders

  De eerste schooldag is vaak de hel voor verlegen kinderen. Als ouder hoef je echter niet bang en machteloos af te wachten hoe die eerste september zal uitdraaien. Trainer Paloma Opdekamp - ooit voorzitter van de Vereniging voor Verlegen Mensen en nu actief als trainer voor verlegen volwassenen en kinderen - geeft tips om je kind voor te bereiden op die moeilijke kaap. “Voorbereiding, ontspanning en rust zijn de drie kernwoorden.”
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. Merel en ‘Thuis’-actrice Daphne voeden hun kroost genderneutraal op. “Maar m’n zoon gaat niet in een jurk naar school” Een pedagoog licht toe
  PREMIUM

  Merel en ‘Thuis’-actrice Daphne voeden hun kroost genderneu­traal op. “Maar m’n zoon gaat niet in een jurk naar school” Een pedagoog licht toe

  Bij kledingwinkel JBC spreken ze niet meer van ‘meisjes’ en ‘jongens’, en ook bekende ouders als prins Harry en Meghan voeden hun kinderen genderneutraal op. Mama’s Daphne (33) en Merel (36) doen het ook allebei al een paar jaar, op hun eigen manier en met vallen en opstaan. “Mijn kinderen leren dat ze kunnen doen en zijn wat ze willen”, zegt Daphne. “Bij mijn zoon vind ik het wel wat moeilijker dan bij mijn dochter”, zegt Merel. Pedagoog Pedro De Bruyckere bespreekt de voordelen en valkuilen van een genderneutrale opvoeding. “Het is een enorm moeilijke uitdaging.”