Annemarie Geerts en haar man Maarten hebben acht kinderen. Zij runt haar gezin als een bedrijf, met duidelijke regels, tijdschema's en overlegmomenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Annemarie Geerts en haar man Maarten hebben acht kinderen. Zij runt haar gezin als een bedrijf, met duidelijke regels, tijdschema's en overlegmomenten. © Linelle Deunk

Dit gezin met acht kinderen wordt gerund als een bedrijf. Maar opvoedexperts hebben bedenkingen

Regels, vergaderingen, evaluaties. In een nieuw boek pleit de Amerikaanse econome Emily Oster ervoor je gezin als een bedrijf te runnen. Opvoedexperts hebben er hun bedenkingen bij.

25 reacties

 • Debbie De Bruyn

  2 dagen geleden
  Is er nog niet genoeg volk op deze planeet.
 • patrick de bock

  3 maanden geleden
  Helemaal niet akkoord, Tine Leut. Structuur, regels en kordate aanpak zorgen voor een goeie basis. En net zoals in vele andere soorten dossiers, zitten die zogenaamde ‘experten’ er dikwijls ver naast met uitleg.
 • Pierre Van Dijk

  3 maanden geleden
  Als je voor de klas staat, dan weet je dat dit wss geen slecht idee is. De jeugd kent geen repsect meer. Helpen, niet ik, maar een ander zal het wel doen. En schooldirecties doen in hun broek als een kleine of papa zijn mond opent. Een trieste respectloze bende. Dus zo’n systeem, ja graag en we zullen meer opgevoede en respectvolle jongeren hebben.
 • Jean Donny

  3 maanden geleden
  Een beetje structuur en verantwoordelijkheidszin kan nooit kwaad bij de opvoeding, integendeel.
 • Eric Blauwbloeme

  3 maanden geleden
  Experts ja veel blablablabla hoe het zou moeten zijn schoolbanken uitleg maar praktijk das wat anders Blauwbloeme eric