.
Volledig scherm
. © thinkstock

Dierenartsen waarschuwen: "Let extra op met honden en chocolade aan de feesttafel"

Een stukje chocolade kan voor ons nog zo smaken, voor jouw trouwe viervoeter kan zo'n snoepmoment fataal aflopen. Dierenartsen zien rond de kerstperiode het aantal gevallen van chocoladevergiftiging bij honden standaard toenemen. "Het is makkelijker beschikbaar voor de dieren. Let dus extra op," waarschuwen ze. 

9 reacties

 • walter boelen

  3 jaar geleden
  Chocolade akkoord maar de restjes van de tafel ?????? moet je eens kijken wat er in gekocht voedsel zit rijst , pasta , kip , groenten , dus als ik kip met rijst en groenten eet mag de hond die restjes niet hebben of wat ? en moet ik naar de winkel rijden om daar een blik met daarin rijst kip en groenten te kopen zotter kan dus niet awel ik heb 2 bouviers de eene eet mandarijn en geen ananas en de andere eet ananas en geen mandarijn leg eens uit dokter
 • Mike De Coster

  3 jaar geleden
  In tegenstelling tot mijn dierenarts, die zijn hond voortdurend chololade voedt en het een mythe noemt dat de hond ervan kan sterven. En inderdaad, zijn hond leeft nog altijd na al die jaren chocolade.
 • baptist Van der Straete

  3 jaar geleden
  Karine klopt maar chocolade kregen honden niet, het bord aflikken doet de mijne nog steeds hoor :)
 • Karine Roeland

  3 jaar geleden
  Vroeger was er geen speciaal voedsel voor honden en katten. Ze kregen overschotjes van wat de mens at. En ze leefden ook nog lang en gelukkig. Sommige mensen lieten de hond hun bord aflikken. Wat is het verschil tussen een hond van vroeger en een hedendaagse hond? Toen had je geen Cesar, Pedigree, Sheba of Felix...
 • Will Tutenel

  3 jaar geleden
  Huisdieren horen gewoon NIET aan en rond de eettafel of keuken!
 1. 3 mama’s van 2020 getuigen over hun zwangerschap: “Mijn man had corona en kon zelfs niet bij de bevalling zijn. Hartverscheurend”
  PREMIUM

  3 mama’s van 2020 getuigen over hun zwanger­schap: “Mijn man had corona en kon zelfs niet bij de bevalling zijn. Hartver­scheu­rend”

  2020 loopt stilaan op z’n einde. Het was allesbehalve een evident jaar. Al helemaal niet voor vrouwen die in verwachting waren. Voor hen geen uitgebreide babyborrel, geen grootouders die op kraambezoek kunnen komen. En nog erger: geen troostende knuffels van vrienden en familie als het allemaal vreselijk misloopt en je het kindje verliest. Drie vrouwen, Lynn, Maaike en Sophie, delen hun verhaal. “Plots was ik geen mama meer en hij geen papa. Vrienden waren stil, ouders kwamen niet. We waren alleen met ons verdriet.”
 2. Afscheidsplanners organiseren steeds meer persoonlijke uitvaarten: “Minifestival of afscheid in een bos, niets is te gek”
  PREMIUM

  Afscheids­plan­ners organise­ren steeds meer persoonlij­ke uitvaarten: “Minifesti­val of afscheid in een bos, niets is te gek”

  Vergeet een klassieke uitvaart in kerk en aula. De mooiste afscheidsvieringen vinden tegenwoordig plaats op plekken die écht iets voor de overledene betekenden. “Bij een huwelijk kan alles, waarom dan niet bij een afscheid?”, vinden ritueelbegeleidster Katrien Smeyers (46) en afscheidsplanner Kathleen Weuts (39), die vijf jaar geleden zelf haar zoontje verloor.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis