Screenshot.
Volledig scherm
Screenshot. © Facebook/Maha Al Musa

Deze moeder stopt niet met borstvoeding tot haar dochter (6) daar klaar voor is

Een 52-jarige moeder uit het Australische Byron Bay vindt het "perfect natuurlijk" dat een kind van zes nog steeds borstvoeding krijgt. Dat vertelde ze in een interview met het tijdschrift Woman's Day dat door verschillende media werd opgepikt. Hoewel de vrouw ook heel wat kritiek krijgt op haar beslissing, liet ze weten hiermee te zullen doorgaan zolang haar dochter dat wil.

  1. “Ik wil niet kiezen tussen mama of topsporter zijn.” Vrouwelijke sporters die borstvoeding geven, mogen hun baby meenemen naar de Olympische Spelen

    “Ik wil niet kiezen tussen mama of topsporter zijn.” Vrouwelij­ke sporters die borstvoe­ding geven, mogen hun baby meenemen naar de Olympische Spelen

    Opgelucht ademhalen voor jonge mama’s die eind deze maand naar de Olympische Spelen in Tokio gaan. Zij mochten door de protocollen hun kindje niet meenemen, zelfs niet als ze nog borstvoeding geven. Om daar verandering in te brengen, zette de Canadese basketbalspeelster Kim Gaucher (37) een emotioneel pleidooi op Instagram. Met succes, want de regels werden op de valreep aangepast. “Dit is een zeer belangrijke stap vooruit voor vrouwen in de sport.”
  2. Waarom borstvoeding niet altijd beter is

    Waarom borstvoe­ding niet altijd beter is

    Borstvoeding heeft heel wat voordelen voor zowel moeder als kind. Niet alleen wordt de band ermee versterkt, maar krijgt je baby dankzij je moedermelk belangrijke voedingsstoffen binnen. Heel wat dokters en mama's raden zwangere dames dan ook aan om hun kind de borst te geven. Toch zijn er ook enkele gevaren en kwaaltjes verbonden aan borstvoeding. Een daarvan is mastitis (borstontsteking), een kwaaltje waarvoor een van de meest belangrijke plastische chirurgen in Groot-Brittannië nu waarschuwt.