Zapf Creation
Volledig scherm
© Zapf Creation

De iconische poppen van Baby Born blazen dertig kaarsjes uit

Wie een kind was in de nineties, herinnert ze zich maar al te goed: die gekke pop die verdacht veel op een echte baby leek. De Baby Born, heet ze. De iconische pop zag het levenslicht in 1991, en blaast dan ook dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat viert het bedrijf achter de Baby Born met een nieuwe pop: eentje met ‘magische ogen’. 

 1. “Ik wil niet kiezen tussen mama of topsporter zijn.” Vrouwelijke sporters die borstvoeding geven, mogen hun baby meenemen naar de Olympische Spelen

  “Ik wil niet kiezen tussen mama of topsporter zijn.” Vrouwelij­ke sporters die borstvoe­ding geven, mogen hun baby meenemen naar de Olympische Spelen

  Opgelucht ademhalen voor jonge mama’s die eind deze maand naar de Olympische Spelen in Tokio gaan. Zij mochten door de protocollen hun kindje niet meenemen, zelfs niet als ze nog borstvoeding geven. Om daar verandering in te brengen, zette de Canadese basketbalspeelster Kim Gaucher (37) een emotioneel pleidooi op Instagram. Met succes, want de regels werden op de valreep aangepast. “Dit is een zeer belangrijke stap vooruit voor vrouwen in de sport.”
 2. Groene mama Kari deelt tips voor een duurzame opvoeding. “Het is niet erg dat je twintig keer je katoenen broodzak vergeet”
  PREMIUM

  Groene mama Kari deelt tips voor een duurzame opvoeding. “Het is niet erg dat je twintig keer je katoenen broodzak vergeet”

  Een hele maand je plasticgebruik terugschroeven. Dat is wat de campagne Mei Plasticvrij van je vraagt. Niet zo eenvoudig met kinderen in huis, denk je dan? Moeilijk gaat ook, bewijst de Nederlandse Kari van der Heide. Zij heeft een mamablog voor ouders die milieuvriendelijker willen leven en schreef er een boek over. Voor wie nog wat tips kan gebruiken, zet ze haar belangrijkste inzichten op een rij en licht ze toe hoe je je kinderen een duurzame opvoeding kunt meegeven.