Zapf Creation
Volledig scherm
© Zapf Creation

De iconische poppen van Baby Born blazen dertig kaarsjes uit

Wie een kind was in de nineties, herinnert ze zich maar al te goed: die gekke pop die verdacht veel op een echte baby leek. De Baby Born, heet ze. De iconische pop zag het levenslicht in 1991, en blaast dan ook dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat viert het bedrijf achter de Baby Born met een nieuwe pop: eentje met ‘magische ogen’. 

 1. Is het verantwoord om luxecadeaus aan je kids te geven? Pedagoog: “Verwende kinderen zijn minder weerbaar”

  Is het verant­woord om luxeca­deaus aan je kids te geven? Pedagoog: “Verwende kinderen zijn minder weerbaar”

  Realityster Kylie Jenner ging afgelopen week op pad met dochtertje Stormi, aan wiens arm een roze Prada-tas bengelde. De vierjarige heeft een handtassencollectie waar de meesten onder ons alleen van kunnen dromen. Leuk als je je kind zulke mooie geschenken kan geven, maar wanneer is trop te veel? Bestaat er zoiets als té verwend? Pedagoog Pedro De Bruyckere legt uit waar ouders de grens kunnen leggen. “Je moet het goede voorbeeld geven.”
 2. Groene mama Kari deelt tips voor een duurzame opvoeding. “Het is niet erg dat je twintig keer je katoenen broodzak vergeet”
  PREMIUM

  Groene mama Kari deelt tips voor een duurzame opvoeding. “Het is niet erg dat je twintig keer je katoenen broodzak vergeet”

  Een hele maand je plasticgebruik terugschroeven. Dat is wat de campagne Mei Plasticvrij van je vraagt. Niet zo eenvoudig met kinderen in huis, denk je dan? Moeilijk gaat ook, bewijst de Nederlandse Kari van der Heide. Zij heeft een mamablog voor ouders die milieuvriendelijker willen leven en schreef er een boek over. Voor wie nog wat tips kan gebruiken, zet ze haar belangrijkste inzichten op een rij en licht ze toe hoe je je kinderen een duurzame opvoeding kunt meegeven.