Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Dankzij dit (vieze) trucje kunnen baby’s achterhalen of mensen een hechte relatie hebben

Het idee dat je van dezelfde lolly moet likken als een vreemde roept waarschijnlijk weerzin op. Speeksel uitwisselen, dat doen we enkel met mensen die we héél graag hebben. Dat weten zelfs baby’s. Volgens wetenschappers van de Harvard Universiteit gebruiken peuters het als trucje om te achterhalen wie ze kunnen vertrouwen.

 1. Wat is het voordeligst: samenwonen of trouwen? Notaris en boekhouder geven advies en waarschuwen voor de addertjes onder het gras
  PREMIUM

  Wat is het voorde­ligst: samenwonen of trouwen? Notaris en boekhouder geven advies en waarschu­wen voor de addertjes onder het gras

  Het leven is duur, dat hoeven we niet nog eens te benadrukken. Misschien is het dan wel opportuun om uit te kijken naar de beste manier waarop je met je partner kunt samenleven? Moet je trouwen? En wat met het huis waarin je woont? Is dat van jou én je partner? Er kan veel. Maar, geven notaris Helena Verwimp en boekhouder Hilde Leroy mee: “Er bestaat geen toverformule.”
 2. Van Léo tot Capucine: trendwatcher Nathalie overloopt welke babynamen in opmars zijn

  Van Léo tot Capucine: trendwat­cher Nathalie overloopt welke babynamen in opmars zijn

  Niks zo moeilijk als een naam kiezen voor je baby. Je wil namelijk iets dat mooi blijft en dat geen pestgedrag zal uitlokken. ‘Piet Uytebroeck’ is geen goede optie, dat weten we allemaal. Maar wat dan wel? Trendwatcher Nathalie Bekx overloopt de grootste trends en vertelt waar die vandaan komen. “In Vlaanderen grijpen we steeds vaker naar Franse invloeden, terwijl ze in Wallonië net meer oog krijgen voor Engelstalige namen.”