Lara Switten
Volledig scherm
PREMIUM
© Lara Switten

COLUMN: Lara Switten, mama van 3, strijdt tegen kanker en geniet na haar zwaarste week ooit ten volle van haar dochters: “Ik slorp hun energie op”

Lara Switten is mama van drie, sinds ze een maand geleden beviel van haar zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en haar ergste nachtmerrie beleeft. Dit weekend geniet ze thuis extra hard van haar dochters en slaat ze hen gade terwijl ze vrolijk in de tuin spelen. “Vroeger rende ik achter hen aan, rolde ik over de grond en maakte ik foto’s van iedere stap die ze zetten. Nu bekijk ik alles vanuit mijn rolstoel.”

  1. Mag je uitvliegen tegen je pluskind? Expert geeft tips voor gezonde communicatie. “Probeer niet hun ouder te zijn”

    Mag je uitvliegen tegen je pluskind? Expert geeft tips voor gezonde communica­tie. “Probeer niet hun ouder te zijn”

    Het brengt veel moois met zich mee, zo’n nieuw samengesteld gezin. Maar er zijn onvermijdelijk ook pijnpunten verbonden aan het plusouderschap. De rol die je als bonusouder vertolkt is immers niet altijd helder, en dat kan leiden tot hevige emoties of opgekropte gevoelens, weet relatietherapeut Cindy Schepers. Ze deelt gouden tips voor een gezondere gezinsdynamiek en betere communicatie. “Het is essentieel dat je begrijpt dat je de dingen als ouder en plusouder anders beleeft.”