Volledig scherm
PREMIUM
© Frankie and Fish

COLUMN. Lara Switten (34), mama van 3 en zwaar ziek, over haar fotoshoot voor NINA: “Het idee van foto’s zonder bed of rolstoel deed me spontaan glimlachen”

Lara Switten is mama van drie, sinds ze een maand geleden beviel van haar zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker en is ongeneeslijk ziek. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en haar ergste nachtmerrie beleeft. Deze week siert ze ook de cover van het magazine, inclusief een fotoshoot met Steffen en de meisjes erbij. Ze schrijft neer hoe ze die ervoer. “Al kon ik mijn meisjes niet stevig omarmen of de lucht in zwieren, we schitterden in onze twinning T-shirts.”

4 reacties

 • patrick torfs

  2 weken geleden
  veel sterkte in jou beterschap
 • Hilde Peeters

  1 maand geleden
  Het zijn foto's om te koesteren voor jou en je familie. veel respect. Ik denk dat er veel mensen in dezelfde situatie hier moed uit putten wetende dat ze niet alleen zijn.
 • Mireille De Bouvre

  2 maanden geleden
  Wat een moedige vrouw, moeder, echtgenote. Duimen voor jullie allemaal. STERKTE.
 • christine van dessel

  2 maanden geleden
  Zoveel respect voor deze geweldige mama , grote bewondering !!! Een voorbeeld voor velen . Alle respect voor de echtgenoot en zijn draagkracht . Alle warmte en steun voor hen ..
 1. Je placenta voor altijd bewaren? Dat kan, deze twee preparateurs maken er kunst van

  Je placenta voor altijd bewaren? Dat kan, deze twee prepara­teurs maken er kunst van

  Een placenta of moederkoek is iets bijzonders. Het dient als een soort batterij tussen de vrouw en het kind dat ze aan het baren is, toch wordt 'ie na bevalling meestal rechtstreeks in vuilbak gegooid. Broer en zus Jan Bouten (69) en Ursula Broers (56), die beiden preparateurs zijn, vinden dat zonde, dus zij maken er kunst van. Op die manier hebben kersverse mama’s een blijvende herinnering aan deze speciale periode uit hun leven.
 2. Vlamingen eerlijk over de verdeling van het huishouden: “De meeste mannen blijken nog steeds gemakzuchtige luieriken”
  PREMIUM
  De Morgen

  Vlamingen eerlijk over de verdeling van het huishouden: “De meeste mannen blijken nog steeds gemakzuch­ti­ge luieriken”

  Wanneer het op het huishouden aankomt, zijn vrouwen wereldwijd nog altijd de pineut, blijkt uit een onderzoek van de krant De Morgen. Hoe zit dat bij Vlamingen thuis? Zijn de taken netjes tussen de partners verdeeld of niet? Deze zes getuigenissen tonen dat het een hot topic is in elk gezin. “Mannen zijn van goede wil, maar veeleer domme krachten in het huishouden.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!