Lara met dochters Romée (links), Philippa en zoontje Gabriel.
Volledig scherm
PREMIUM
Lara met dochters Romée (links), Philippa en zoontje Gabriel. © Steffen Verniers

COLUMN. De zomervakantie van Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker. “Ik verdring de gedachte dat we niet onder de Italiaanse zon zullen zitten”

Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt ons wekelijks hoe het met haar gaat. Vandaag schrijft ze over haar zomer, die anders is dan alle voorgaande. “Ik kan niet achter mijn meisjes aan rennen. Nu komen ze aan mijn ziekenhuisbed in de living zitten om te parelen.”

 1. COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker: “Nooit gedacht dat ik mijn verjaardag zo zou vieren: kaal, in een rolstoel en zonder een glas bubbels”
  PREMIUM

  COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker: “Nooit gedacht dat ik mijn verjaardag zo zou vieren: kaal, in een rolstoel en zonder een glas bubbels”

  Lara Switten (34) werd onlangs mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en haar ergste nachtmerrie beleeft. Onlangs mocht ze vijfendertig kaarsjes uitblazen. “Dit keer geen groot feest, geen nieuwe jurk, geen rode lippenstift. Wel afhaal, een makkelijke outfit en een emmertje naast het ziekenhuisbed in de living.”
 1. COLUMN. Lara Switten (35), mama die strijdt tegen kanker én eenzaamheid: “Niemand die bij me zit en mijn hand opwarmt”
  PREMIUM

  COLUMN. Lara Switten (35), mama die strijdt tegen kanker én eenzaam­heid: “Niemand die bij me zit en mijn hand opwarmt”

  Lara Switten (35) werd onlangs mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en haar ergste nachtmerrie beleeft. Door haar nieuwe chemokuur belandt ze opnieuw in het ziekenhuis, maar voelt zich daar moederziel alleen. “Dit is waar ik bang voor was. Mijn dagen doorbrengen zonder mijn roedel, ver van huis.”
 2. Rauwe rouw: Irmy verloor 8 weken geleden haar broer en neemt je via een afscheidsbrief mee in haar verdriet
  PREMIUM

  Rauwe rouw: Irmy verloor 8 weken geleden haar broer en neemt je via een afscheids­brief mee in haar verdriet

  “Zijn abonnement werd afgesloten en het nummer bestaat niet meer. Het is geen persoon meer, hij bestaat niet meer.” Afscheid nemen van een broer of zus: dat thema wordt door Jeroen Meus onder de aandacht gebracht in ‘Dagen zonder broer’. Ook Irmy (27) kent het verdriet, want ze verloor twee maanden geleden haar broer. Met stukjes uit de afscheidsbrief die ze op zijn begrafenis voorlas, loodst ze ons door haar rauwe rouw. “Dat was het moment dat ik je het liefst heb gezien.”