Pexels
Volledig scherm
PREMIUM
© Pexels


‘Wil je het aan met mij?’, 2 experts over hoe je omgaat met kinderverliefdheid: “Toon interesse en veeg hun gevoelens niet van tafel”

Cupido’s pijlen treffen net zo goed kinderharten. En al zijn die hartjes fysiek nog wat kleiner, verliefdheid kan voor kinderen al heel emotioneel zijn. “Jong of oud: voor allebei staat verliefdheid gelijk aan een verwarrend, maar allesoverheersend gevoel", weet filosoof Kristof Van Rossem. Hij legt samen met seksuologe Evelien Luts uit welke soorten verliefdheid er zijn en hoe je best omgaat met een verliefde kleuter, kind of puber. “Laat verliefdheid of liefdesverdriet geen individueel gevoel zijn waar ze alleen mee worstelen, maar een onderwerp dat open besproken kan worden.”

  1. An Lemmens en 5 andere mama’s over het moederschap: “We hoeven toch niet alleen foto’s van betraande ploetermoeders te zien?”
    PREMIUM
    Goed Gevoel

    An Lemmens en 5 andere mama’s over het moeder­schap: “We hoeven toch niet alleen foto’s van betraande ploetermoe­ders te zien?”

    Ze delen een acuut slaapgebrek en de onvoorwaardelijke liefde voor hun kind(eren). Maar eigenlijk heb je net zoveel verschillende moeders als je vrouwen hebt. Van presentatrice An Lemmens tot, momfluencer Eva Tuytelaers, vroedvrouw Uwe Porters, auteur Hanne Luyten, hoofdverpleegkundige Anne Van Houtven en journalist Nele Reymen: deze zes mama’s vertellen hoe zij moederen (en loederen), en – spoileralert – dat doen ze allemaal even goed. “We kunnen er maar beter om lachen dan in tranen uit te barsten, toch?”