Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Binnenkijken in het tienerbrein met een neurowetenschapper: “Tieners kunnen emoties minder goed herkennen, bij zichzelf én anderen”

Een tiener in huis kan een beproeving zijn. Zit je soms met de handen in het haar? Neurowetenschapper Jelle Jolles leert je je kind begrijpen aan de hand van zeven belangrijke must-knows. Want heel wat van dat onvoorspelbare pubergedrag schuilt in de hersenontwikkeling. “Als ouder ben je de tuinier die de hersenen van je kind snoeit en voedt.”

0 reacties

 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. Door ‘mucosokken’ te kopen steun je Belgen als Stan (8) en Louise (21) die aan de levensbedreigende ziekte lijden

  Door ‘mucosokken’ te kopen steun je Belgen als Stan (8) en Louise (21) die aan de levensbe­drei­gen­de ziekte lijden

  1.362 Belgen lijden momenteel aan muco, een ongeneeslijke ziekte, en elke 10 dagen komt een nieuw kind met de aandoening ter wereld. Daarom verkoopt de Belgische Mucovereniging ook dit jaar tijdens de Europese Mucoweek kleurrijke ‘mucosocks’, om het onderzoek naar behandelingen te steunen. Stan (8) en Louise (21) lijden aan de ziekte: “Ik neem tot 50 pillen per dag.”
 3. Wat koop je voor een genderneutrale tiener of je milieubewuste tante? 94 (!) cadeaus waarmee je punten scoort aan de kersttafel
  NINA

  Wat koop je voor een genderneu­tra­le tiener of je milieube­wus­te tante? 94 (!) cadeaus waarmee je punten scoort aan de kersttafel

  Het perfecte pakje vinden voor de naam die al even op jouw kerstlotje prijkt is vaak de jaarlijkse struggle van de feestdagen. Gelukkig zijn de slapeloze cadeaustress-nachten nu voorbij, want dankzij deze lijst vol topgeschenken scoor jij de beste punten aan de feesttafel. En remember: als je je op de online shopweg begeeft, bestel dan alles op tijd zodat je zeker niet met lege handen aankomt!