Bieke Claessens
Volledig scherm
© Bieke Claessens

Binnenkijken in het rijhuis dat een thuis werd voor nieuw samengesteld gezin met 4 pubers: “Elk een eigen kamer én een gamekelder”

Toen Randy en zijn drie puberzonen bij hen introkken, was het voor Inge en dochter Charlotte wennen aan al dat testosteron, maar ook het rijhuis moest aangepast worden aan de situatie. Zo waren er plots vijf slaapkamers nodig. Inge offerde haar ‘womancave’ en dressing op en met wat timmerwerk transformeerden ze de grootste kamer vooraan tot twee gelijkwaardige kamers. Ondertussen weten ze maar al te goed hoe je van een huis een thuis maakt voor pubers. “Het was op alle vlakken eventjes zoeken, maar nu heeft iedereen zijn plekje gevonden”, vertelt Inge. 

1 reactie

 • Andy De Schieter

  8 maanden geleden
  Met 185m2 moet je ook helemaal niet klagen, wij hebben minder dan de helft omdat meer onbetaalbaar is.
 1. Je kinderen goed opvoeden, hoe doe je dat? Céline (37) is alleenstaande mama van Max (9): “Niet veel tijd voor gepamper in gezin als het onze”
  PREMIUM

  Je kinderen goed opvoeden, hoe doe je dat? Céline (37) is alleen­staan­de mama van Max (9): “Niet veel tijd voor gepamper in gezin als het onze”

  Alleenstaande mama Céline en haar zoon Max zijn een sterk duo dat geniet van samen veldhockey spelen en de kleine dingen in het leven. Max draait volop mee in het huishouden, voor extra gepamper is er geen tijd. “Ik laat ruimte voor dialoog, maar daarom is Max nog geen koning die altijd zijn zin krijgt.” Pedagoog Pedro De Bruyckere legt ook uit hoe je je kinderen op een goede manier kan helpen met huiswerk.
 2. Videochatsite Omegle is razend populair bij kinderen en jongeren, maar niet altijd even onschuldig. Een pedagoog licht toe

  Videochat­site Omegle is razend populair bij kinderen en jongeren, maar niet altijd even onschuldig. Een pedagoog licht toe

  Op de videochatwebsite Omegle kan je met willekeurig gekozen gesprekspartners van over de hele wereld (video)chatten. Dat is leuk, maar ook minderjarigen vinden steeds vaker hun weg naar het platform via video’s op het sociale medium TikTok. En dat is niet altijd even onschuldig, want lang niet iedereen heeft goede bedoelingen op de site. “Sommigen sturen pornografisch materiaal door of maken misbruik van jonge kinderen”, waarschuwt pedagoge Marijke Bisschop. Zij geeft advies.