Volledig scherm
© thinkstock

Bijna helft van de Belgen geeft snel de brui aan een nieuwe hobby

Waar we ons in vakantieperiodes plots ambitieus ontpoppen tot ijverige breiers, muzikanten in wording of sportfanaten, verdwijnen die nieuwe hobby's kort daarna vaak als sneeuw voor de zon. Een enquête van zoekertjessite 2dehands.be wees uit dat bijna de helft van de Belgen ooit een nieuwe hobby snel weer opgaf, met als voornaamste reden tijdsgebrek.

 1. Els Hoebrechts, een half jaar na het overlijden van haar vader Johny Voners: “Ooit, ergens, drink ik weer een glas wijn met hem’’
  PREMIUM

  Els Hoebrechts, een half jaar na het overlijden van haar vader Johny Voners: “Ooit, ergens, drink ik weer een glas wijn met hem’’

  Els Hoebrechts (49), enig kind van acteur Johny Voners (74), verloor haar vader op 17 maart. Net in die week hadden ze samen op het vliegtuig naar Zuid-Afrika moeten zitten, met alle kleinkinderen en partners op een rij. Hij had de tien tickets een jaar vooraf geboekt, in het geloof dat hij zijn ziekte onder de duim zou krijgen. Kaapstad kwam er niet. Dochter Els, copywriter van beroep, krabbelde recht en schrijft nu ‘De Reis Van Je Leven’, een reisblog voor de niet té avontuurlijke 45-plusser. Vlak voor Allerzielen praat ze over het verlies van haar vader.
 2. 3 mama’s van 2020 getuigen over hun zwangerschap: “Mijn man had corona en kon zelfs niet bij de bevalling zijn. Hartverscheurend”
  PREMIUM

  3 mama’s van 2020 getuigen over hun zwanger­schap: “Mijn man had corona en kon zelfs niet bij de bevalling zijn. Hartver­scheu­rend”

  2020 loopt stilaan op z’n einde. Het was allesbehalve een evident jaar. Al helemaal niet voor vrouwen die in verwachting waren. Voor hen geen uitgebreide babyborrel, geen grootouders die op kraambezoek kunnen komen. En nog erger: geen troostende knuffels van vrienden en familie als het allemaal vreselijk misloopt en je het kindje verliest. Drie vrouwen, Lynn, Maaike en Sophie, delen hun verhaal. “Plots was ik geen mama meer en hij geen papa. Vrienden waren stil, ouders kwamen niet. We waren alleen met ons verdriet.”
 3. Opnieuw studeren na pensioen? Dat kan!

  Opnieuw studeren na pensioen? Dat kan!

  Je zou kunnen denken 'niets moet nog als gepensioneerde' maar anderzijds biedt deze levensfase juist kansen om in te halen wat je vroeger hebt verzuimd. Studeren zou daar deel kunnen van uit maken en kan heel veelzijdig opgevat worden. Misschien wil je gewoon van een bepaald onderwerp meer te weten komen, zonder grote verplichtingen. Het kan dan gaan om bepaalde vaardigheden die bij het onderhoud van de woning of bij het beoefenen van hobby's handig van pas komen. Maar ook universitaire studies zijn toegankelijk voor gepensioneerden!
 1. Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"
  Play

  Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"