Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Belg verbruikte afgelopen oktobermaand 13% meer: zo beperk je je energieverbruik komende winter

Het energieverbruik van de Belgische gezinnen lag in oktober maar liefst 13% hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van energieleverancier Essent. Afgelopen maand was zachter dan normaal met een gemiddelde temperatuur van 12 graden Celsius, maar uit gegevens van het KMI blijkt ook dat afgelopen maand somberder was met meer regen en opvallend weinig zon.

19 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  1 jaar geleden
  We hebben gasverwarming en geen elektrische ventilatie: het raam openzetten, gaat ook. De muren moeten niet alleen oren hebben, maar ook een neus, om te ademen. Gisteren langs een spiksplinternieuwe bewoonde woonwijk gepasseerd: bijna alle gevels vertoonden aan de buitenkant duidelijke, grote ontsierende schimmelvlekken op de bakstenen muren. Is dat normaal? Volgens mij kan zo'n huis niet goed verwarmen.
 • Nils De Vriendt

  1 jaar geleden
  Je betaalt amper meer, 3/4 is toch belasting, kan je zowel lekker warm binnen zitten.
 • werner Van der Kelen

  1 jaar geleden
  Tja, die elektrische auto's moeten ook opgeladen worden, en, er zijn er toch wat meer als verleden jaar, aan die telefoon oplader zal het niet liggen he
 • werner Van der Kelen

  1 jaar geleden
  Tja, die elektrische auto's moeten ook opgeladen worden, en, er zijn er toch wat meer als verleden jaar, aan die telefoon oplader zal het niet liggen he
 • Peter Bosmans

  1 jaar geleden
  Eén maand 13% meer verbruik ten opzichte van een jaar geleden en er komen tips in de krant en dit zonder de redenen te bekijken. Misschien dit maandelijks energieverbruik bekijken over een periode van 10 jaar en dan zal je misschien constateren dat oktober van verleden jaar abnormaal warm en zonnig was.
 1. Dorothee Dauwe & Kristien Wollants, de vrouwen én vriendinnen naast Maarten Vancoillie: “Wat ons bindt? Qmusic, een metekindje en frietjes”
  PREMIUM

  Dorothee Dauwe & Kristien Wollants, de vrouwen én vriendin­nen naast Maarten Vancoillie: “Wat ons bindt? Qmusic, een metekindje en frietjes”

  Naast Qmusic-presentator Maarten Vancoillie (32) staan twee enthousiaste madammen: in de radiostudio Dorothee Dauwe (31) met wie hij de ochtendshow presenteert. Thuis is er Kristien Wollants (33), bezieler van een populaire podcast en moeder van Leon (4) en Ella (2) en – in augustus – numero drie. Een gesprek tussen vriendinnen. Over (mete)kindjes, frietjes en eeuwige liefdes.
 2. Baby die moeilijk slaapt? Laat hem buiten dutten. “Dat mag zelfs als het regent of sneeuwt”
  PREMIUM

  Baby die moeilijk slaapt? Laat hem buiten dutten. “Dat mag zelfs als het regent of sneeuwt”

  Steeds meer Belgische crèches laten baby’s buiten dutten. “De kleintjes slapen dan beter en het is ook goed voor hun gezondheid”, zegt Geert Derwael van kinderopvang Juul. In zijn crèche slapen de baby's al buiten sinds 2013. Hij legt uit hoe het fenomeen precies in zijn werk gaat en hoe je het als ouders thuis zelf ook kan proberen. Slaapexperte Annelies Smolders en kinderslaapcoach Nathalie Schittekatte praten mee. “Er komt wel meer bij kijken dan een baby gewoon buiten in een wieg te slapen leggen.”
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen