Volledig scherm
PREMIUM
© Unsplash

Babyboom of niet, steeds meer vrouwen twijfelen of ze een kind willen. Deze 3 Vlaamse vrouwen getuigen: "Ik wil zelf zoveel mogelijk uit het leven halen”

Gynaecologen voorspellen een babyboom dit jaar. Toch is lang niet iedereen zo happig op kinderen krijgen. Oprah Winfrey, Renée Zellweger, Jennifer Aniston, Kim Cattrall, ... Het is slechts een greep uit de lijst bekendheden die bewúst geen kinderen hebben. Vrouwen beginnen niet alleen een stuk later aan kinderen, ze vinden een kind nemen véél minder vanzelfsprekend dan de vorige generaties en wel om verschillende redenen. Wij vroegen aan drie Vlaamse vrouwen wat hun voornaamste redenen zijn voor hun kindertwijfels. 

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Patricia (47) verhuisde naar Andalusië: “Ik wist op mijn zeventiende dat ik niet in België zou blijven”

  Patricia (47) verhuisde naar Andalusië: “Ik wist op mijn zeventien­de dat ik niet in België zou blijven”

  Patricia (47) en haar man Geert (51) begeleiden om den brode Belgen en Nederlanders in hun zoektocht naar een huis in Andalusië. Een niet te onderschatten voordeel als je zelf eerst de stap hebt gezet, en de Spaanse manier van leven als thuiskomen voelt. “Ik sta nu anders in het leven. Gejaagdheid en frustratie merk ik bitter weinig op. Ik heb hier geleerd te genieten van wat de dag brengt.”
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"