Unsplash
Volledig scherm
PREMIUM
© Unsplash

Babyboom of niet, steeds meer vrouwen twijfelen of ze een kind willen. Deze 3 Vlaamse vrouwen getuigen: "Ik wil zelf zoveel mogelijk uit het leven halen”

Gynaecologen voorspellen een babyboom dit jaar. Toch is lang niet iedereen zo happig op kinderen krijgen. Oprah Winfrey, Renée Zellweger, Jennifer Aniston, Kim Cattrall, ... Het is slechts een greep uit de lijst bekendheden die bewúst geen kinderen hebben. Vrouwen beginnen niet alleen een stuk later aan kinderen, ze vinden een kind nemen véél minder vanzelfsprekend dan de vorige generaties en wel om verschillende redenen. Wij vroegen aan drie Vlaamse vrouwen wat hun voornaamste redenen zijn voor hun kindertwijfels. 

 1. Duik het weekend in met Siska Schoeters, Erik van Looy en Sandra Kim (en lees morgen hun interview in NINA)
  Play

  Duik het weekend in met Siska Schoeters, Erik van Looy en Sandra Kim (en lees morgen hun interview in NINA)

  Liever een groot feest of vieren met innercircle? “Innercircle. Een groot feest kan later nog. In het rusthuis hè, sowieso groot feest.” Erik Van Looy werd zopas zestig, Siska Schoeters vierde juist haar veertigste verjaardag en Sandra Kim wordt in oktober vijftig. Hoe de drie jolige jarigen zich daarbij voelen? Je leest het dit weekend in NINA. Om je een voorsmaakje te geven, beantwoorden ze nu al enkele dilemma’s.
 2. COLUMN. Lien Van de Kelder neemt afscheid van Thailand: “Hans nog nooit zo lang moeten missen”

  COLUMN. Lien Van de Kelder neemt afscheid van Thailand: “Hans nog nooit zo lang moeten missen”

  “Drie hele boeiende, soms moeilijke, maar vooral hele warme maanden in alle betekenissen.” Voor Lien Van de Kelder (39) nadert het afscheid van Thailand met rasse schreden en dus is het tijd om nog wat te genieten en de Thaise tradities voor een laatste keer op te snuiven, voor ze vaarwel zeggen. Ze woonde er met haar kindjes en man Hans en samen ontdekten ze onder meer Phuket én Bangkok. “Het wordt een emotioneel afscheid op de luchthaven.”
 3. Q-dj Jolien Roets over waarom ze haar zoontje online afschermt. “Ik ben Michael Jackson niet, maar ik wil controle”
  PREMIUM

  Q-dj Jolien Roets over waarom ze haar zoontje online afschermt. “Ik ben Michael Jackson niet, maar ik wil controle”

  “Je mag mijn kind zien, gewoon niet online.” Is het jou ook al opgevallen? Heel wat (Bekende) Vlamingen posten hun kind onherkenbaar op Instagram. Ook Q-dj Jolien Roets (36) kiest ervoor om haar eenjarig zoontje online onherkenbaar te maken. Want is dat wel veilig, foto’s van je kind op het internet? Jolien verklaart haar keuze en een experte in sociale media geeft vijf cruciale richtlijnen. “Heel wat ouders geven aan dat het profiel van hun kind al benaderd werd door een pedofiel.”
 1. Reizen Britten met kinderen straks massaal naar België af? Grote Britse krant tipt ons land als perfecte gezinsbestemming

  Reizen Britten met kinderen straks massaal naar België af? Grote Britse krant tipt ons land als perfecte gezinsbe­stem­ming

  De paasvakantie staat voor de deur: nog op zoek naar een leuk gezinsuitje? De Britse mama’s Laura Riley en Jane Grove got your back. Het duo richtte samen ‘Little Clogs Holidays’, een reisplatform dat hun landgenoten warm maakt voor gezinsvakanties in ónze contreien. Met succes, want Britse krant The Guardian verspreidt mee hun boodschap. “België is divers. Prachtige steden, indrukwekkende natuur en zo’n kindvriendelijk gevoel.”