Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Arts: "Kinderen beter beschermen tegen zon"

Kinderen moeten op de basisschool bewust worden gemaakt van de kwalijke gevolgen van de zon. Daarom moeten ze op school ook leren smeren met zonnebrandcrème, net als leren tandenpoetsen. Anders gaat huidkanker epidemische vormen aannemen.

 1. Is het verantwoord om luxecadeaus aan je kids te geven? Pedagoog: “Verwende kinderen zijn minder weerbaar”

  Is het verant­woord om luxeca­deaus aan je kids te geven? Pedagoog: “Verwende kinderen zijn minder weerbaar”

  Realityster Kylie Jenner ging afgelopen week op pad met dochtertje Stormi, aan wiens arm een roze Prada-tas bengelde. De vierjarige heeft een handtassencollectie waar de meesten onder ons alleen van kunnen dromen. Leuk als je je kind zulke mooie geschenken kan geven, maar wanneer is trop te veel? Bestaat er zoiets als té verwend? Pedagoog Pedro De Bruyckere legt uit waar ouders de grens kunnen leggen. “Je moet het goede voorbeeld geven.”
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.