Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Arts: "Kinderen beter beschermen tegen zon"

Kinderen moeten op de basisschool bewust worden gemaakt van de kwalijke gevolgen van de zon. Daarom moeten ze op school ook leren smeren met zonnebrandcrème, net als leren tandenpoetsen. Anders gaat huidkanker epidemische vormen aannemen.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. COLUMN. Vera en haar zoontje David vluchtten uit Oekraïne: “Voelt zo vreemd om hier in België de toerist uit te hangen”

  COLUMN. Vera en haar zoontje David vluchtten uit Oekraïne: “Voelt zo vreemd om hier in België de toerist uit te hangen”

  Vera Gruzova (34) is een alleenstaande mama en mindfulnesstrainer uit het Oekraïense Odessa. Begin maart vluchtte ze met haar zoontje David (bijna 5) naar België, haar moeder en broer bleven achter. Vera dacht na enkele weken te kunnen terugkeren, maar dat is ijdele hoop. “Het is alsof de pauzeknop is ingedrukt: mijn soep staat er nog gewoon in mijn frigo.”
 3. Muziek kwam niet altijd eerst voor zangeres Lady Linn. "Mama worden en een goede man vinden was mijn grootste bekommernis”

  Muziek kwam niet altijd eerst voor zangeres Lady Linn. "Mama worden en een goede man vinden was mijn grootste bekommer­nis”

  Lady Linn (40) ademt muziek. Als ze niet zelf op een podium staat of nummers schrijft, gaat ze naar een optreden. Het is een passie, die zich niet zo makkelijk laat combineren met het gezinsleven. “Toen we nog geen kinderen hadden, leefden mijn man en ik veel ’s nachts en alles was een beetje geïmproviseerd. Ik mis dat spontane wel af en toe.” Intussen heeft ze wel een plan van aanpak en geeft ze de liefde voor muziek door aan haar kinderen.