Frida Mom
Volledig scherm
© Frida Mom

Amerikaanse tv-spot geeft borstvoedende vrouwen voor het eerst realistisch en ongecensureerd weer

Veel memorabele outfits en speeches tijdens de Golden Globes zondagavond, maar nog het opvallendst van al was een tv-spot die tijdens de awardceremonie uitgezonden werd. De spot van het mamamerk ‘Frida Mom’ toonde borstvoedende vrouwen zonder censuur en met veel aandacht voor alle moeilijkheden die borstvoeding met zich meebrengt. Een realistisch plaatje, voor het eerst.

 1. “Wanneer laat ik mijn kind experimenteren met betaalapps?”: financieel expert beantwoordt 6 verrassende vragen van ouders over zakgeld
  PREMIUM

  “Wanneer laat ik mijn kind experimen­te­ren met betaalapps?”: financieel expert beant­woordt 6 verrassen­de vragen van ouders over zakgeld

  Praten over geld, het blijft ongemakkelijk. Zelfs met onze eigen kinderen. Ouders zitten dus vaak met vragen over zakgeld: wanneer ermee te beginnen, wanneer geef je opslag, wat met samengestelde gezinnen en mogen grootouders ook een centje geven? Na onze oproep stuurden jullie massaal jullie twijfels en onzekerheden door. Wij leggen ze voor aan zakgeldexpert Annelou Van Noort, die ze uitgebreid beantwoordt. “Het is belangrijk dat je luistert naar je buikgevoel.”
 2. 3 mama’s van 2020 getuigen over hun zwangerschap: “Mijn man had corona en kon zelfs niet bij de bevalling zijn. Hartverscheurend”
  PREMIUM

  3 mama’s van 2020 getuigen over hun zwanger­schap: “Mijn man had corona en kon zelfs niet bij de bevalling zijn. Hartver­scheu­rend”

  2020 loopt stilaan op z’n einde. Het was allesbehalve een evident jaar. Al helemaal niet voor vrouwen die in verwachting waren. Voor hen geen uitgebreide babyborrel, geen grootouders die op kraambezoek kunnen komen. En nog erger: geen troostende knuffels van vrienden en familie als het allemaal vreselijk misloopt en je het kindje verliest. Drie vrouwen, Lynn, Maaike en Sophie, delen hun verhaal. “Plots was ik geen mama meer en hij geen papa. Vrienden waren stil, ouders kwamen niet. We waren alleen met ons verdriet.”
 3. Je kinderen goed opvoeden, hoe doe je dat? Céline (37) is alleenstaande mama van Max (9): “Niet veel tijd voor gepamper in gezin als het onze”
  PREMIUM

  Je kinderen goed opvoeden, hoe doe je dat? Céline (37) is alleen­staan­de mama van Max (9): “Niet veel tijd voor gepamper in gezin als het onze”

  Alleenstaande mama Céline en haar zoon Max zijn een sterk duo dat geniet van samen veldhockey spelen en de kleine dingen in het leven. Max draait volop mee in het huishouden, voor extra gepamper is er geen tijd. “Ik laat ruimte voor dialoog, maar daarom is Max nog geen koning die altijd zijn zin krijgt.” Pedagoog Pedro De Bruyckere legt ook uit hoe je je kinderen op een goede manier kan helpen met huiswerk.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen