Unsplash
Volledig scherm
© Unsplash

6 tips om gelukkigere kinderen op te voeden

In tijden waarin het altijd maar meer, beter en sneller moet zijn, is het niet makkelijk om gelukkige kinderen op te voeden. Met deze 6 tips maken we je het alvast wat makkelijker.

0 reacties

  1. Levenslang kibbelen? Kwart van de volwassen broers en zussen ervaart nog steeds onderlinge rivaliteit

    Levenslang kibbelen? Kwart van de volwassen broers en zussen ervaart nog steeds onderlinge rivaliteit

    Vandaag is het Siblings Day. En hoewel we dol zijn op onze broers en zussen, weten ze als geen ander het bloed van onder onze nagels te halen. Onze kinderjaren worden gekenmerkt door broer-zusrivaliteit: van wie vooraan in de auto mag zitten tot wie het grootste stuk van het koekje krijgt. Maar helaas: een kwart van de volwassen broers en zussen bekvecht als vanouds verder, blijkt uit onderzoek. Met hoog op de discussie-agenda: wie is er het favorietje van mama en papa?
  2. Mag je uitvliegen tegen je pluskind? Expert geeft tips voor gezonde communicatie. “Probeer niet hun ouder te zijn”

    Mag je uitvliegen tegen je pluskind? Expert geeft tips voor gezonde communica­tie. “Probeer niet hun ouder te zijn”

    Het brengt veel moois met zich mee, zo’n nieuw samengesteld gezin. Maar er zijn onvermijdelijk ook pijnpunten verbonden aan het plusouderschap. De rol die je als bonusouder vertolkt is immers niet altijd helder, en dat kan leiden tot hevige emoties of opgekropte gevoelens, weet relatietherapeut Cindy Schepers. Ze deelt gouden tips voor een gezondere gezinsdynamiek en betere communicatie. “Het is essentieel dat je begrijpt dat je de dingen als ouder en plusouder anders beleeft.”