Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

6 op de 10 katten zijn te zwaar: “Obesitas kan erg gevaarlijke gevolgen hebben voor je huisdier”

Vandaag is het ‘Pet Obesity Awareness Day’, een dag die baasjes ervoor waarschuwt dat veel dieren te zwaar worden. “Een gevaarlijke trend, want obesitas bij katten kan voor veel problemen zorgen.”

13 reacties

 • Peter Buyck

  2 jaar geleden
  Ik zie dat na castratie hun energiebehoefte net toeneemt. De vraag is op welk moment men castreert. Een castratie op 6 maanden verliep probleemloos. Helaas is den Ben zo wijs geweest om dierenasielen te verplichten om al te castreren aan 3 maanden of vroeger. Gevolg: obese katten. (ondanks gespecialiseerde voeding type Royal Canin)
 • Eva Munet

  2 jaar geleden
  Katten die niet genoeg aandacht krijgen compenseren dat vaak met voedsel.
 • Claudia Rosseel

  2 jaar geleden
  Droogvoer staat hier à volonté, 's avonds voorzie ik een portie natvoer, geen van onze katten is obees. Ze gaan buiten als ze dat willen en eten naar wens. Ik vraag me af hoe je een kat zo dik kan krijgen?
 • Stefanie Merckx

  2 jaar geleden
  Ik heb 2 Britse kortharen, krijgen dagelijks een klein potje droge voeding voor gesteriliseerde kortharen, gaan naar buiten als we thuis zijn, hebben speelgoed en een krabpaal van 2m hoog. ééntje is perfect op gewicht en de andere lijkt niet anders dan dikker te worden...
 • Tina Colpaert

  2 jaar geleden
  Dierenmishandeling
 1. 3 mama’s van 2020 getuigen over hun zwangerschap: “Mijn man had corona en kon zelfs niet bij de bevalling zijn. Hartverscheurend”
  PREMIUM

  3 mama’s van 2020 getuigen over hun zwanger­schap: “Mijn man had corona en kon zelfs niet bij de bevalling zijn. Hartver­scheu­rend”

  2020 loopt stilaan op z’n einde. Het was allesbehalve een evident jaar. Al helemaal niet voor vrouwen die in verwachting waren. Voor hen geen uitgebreide babyborrel, geen grootouders die op kraambezoek kunnen komen. En nog erger: geen troostende knuffels van vrienden en familie als het allemaal vreselijk misloopt en je het kindje verliest. Drie vrouwen, Lynn, Maaike en Sophie, delen hun verhaal. “Plots was ik geen mama meer en hij geen papa. Vrienden waren stil, ouders kwamen niet. We waren alleen met ons verdriet.”
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken