Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

6 op de 10 katten zijn te zwaar: “Obesitas kan erg gevaarlijke gevolgen hebben voor je huisdier”

Vandaag is het ‘Pet Obesity Awareness Day’, een dag die baasjes ervoor waarschuwt dat veel dieren te zwaar worden. “Een gevaarlijke trend, want obesitas bij katten kan voor veel problemen zorgen.”

13 reacties

 • Peter Buyck

  2 jaar geleden
  Ik zie dat na castratie hun energiebehoefte net toeneemt. De vraag is op welk moment men castreert. Een castratie op 6 maanden verliep probleemloos. Helaas is den Ben zo wijs geweest om dierenasielen te verplichten om al te castreren aan 3 maanden of vroeger. Gevolg: obese katten. (ondanks gespecialiseerde voeding type Royal Canin)
 • Eva Munet

  2 jaar geleden
  Katten die niet genoeg aandacht krijgen compenseren dat vaak met voedsel.
 • Claudia Rosseel

  2 jaar geleden
  Droogvoer staat hier à volonté, 's avonds voorzie ik een portie natvoer, geen van onze katten is obees. Ze gaan buiten als ze dat willen en eten naar wens. Ik vraag me af hoe je een kat zo dik kan krijgen?
 • Stefanie Merckx

  2 jaar geleden
  Ik heb 2 Britse kortharen, krijgen dagelijks een klein potje droge voeding voor gesteriliseerde kortharen, gaan naar buiten als we thuis zijn, hebben speelgoed en een krabpaal van 2m hoog. ééntje is perfect op gewicht en de andere lijkt niet anders dan dikker te worden...
 • Tina Colpaert

  2 jaar geleden
  Dierenmishandeling
 1. Mijn kind, schoon kind? Mama’s delen op TikTok massaal foto’s van hun lelijke baby

  Mijn kind, schoon kind? Mama’s delen op TikTok massaal foto’s van hun lelijke baby

  Alle baby’s zijn prachtig, horen we te zeggen. En als ouders in spe hoop je vurig dat je baby'tje de allermooiste zal zijn. Maar soms heeft een pasgeborene nu eenmaal iets meer tijd nodig. Taboe, zeg je? Niet voor vele mama’s op TikTok. Ze delen massaal foto’s van hun - sorry, aan verbloemen doen we niet mee - lelijke oogappel. Als kijker smelt je niet per se, maar ervan smullen doe je ongetwijfeld.
 2. Merel en ‘Thuis’-actrice Daphne voeden hun kroost genderneutraal op. “Maar m’n zoon gaat niet in een jurk naar school” Een pedagoog licht toe
  PREMIUM

  Merel en ‘Thuis’-actrice Daphne voeden hun kroost genderneu­traal op. “Maar m’n zoon gaat niet in een jurk naar school” Een pedagoog licht toe

  Bij kledingwinkel JBC spreken ze niet meer van ‘meisjes’ en ‘jongens’, en ook bekende ouders als prins Harry en Meghan voeden hun kinderen genderneutraal op. Mama’s Daphne (33) en Merel (36) doen het ook allebei al een paar jaar, op hun eigen manier en met vallen en opstaan. “Mijn kinderen leren dat ze kunnen doen en zijn wat ze willen”, zegt Daphne. “Bij mijn zoon vind ik het wel wat moeilijker dan bij mijn dochter”, zegt Merel. Pedagoog Pedro De Bruyckere bespreekt de voordelen en valkuilen van een genderneutrale opvoeding. “Het is een enorm moeilijke uitdaging.”
 1. Dit waren de meest ontroerende momenten in de ceremonie voor Lara Switten: “Ik zal ervoor zorgen, lieve schat, dat je nooit vergeten wordt”

  Dit waren de meest ontroeren­de momenten in de ceremonie voor Lara Switten: “Ik zal ervoor zorgen, lieve schat, dat je nooit vergeten wordt”

  Gisteren namen we afscheid van NINA-columniste Lara Switten, de mama van drie die ons bijna een jaar liet meebeleven hoe ze tegen baarmoederhalskanker vocht. Op de prachtige ceremonie haalden haar naaste vrienden en familie herinneringen op aan de vrouw die Lara was. Goedlachs, warm, koppig, dapper. Een overzicht van de liefde, de vechtlust en de lichtpuntjes op haar afscheidsceremonie. Hier bekijk je alle fragmenten.