thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

5 onmisbare tools om digitaal af te kicken bij het studeren

Studenten die meer tijd spenderen met hun smartphone, behalen lagere examenresultaten en ook meer onvoldoendes, blijkt uit onderzoek van de UGent en de UAntwerpen. Als een piepje van WhatsApp of Facebook altijd voorrang krijgt op die ellendige stelling van Pythagoras, is flink doorstuderen niet altijd makkelijk. Van plan om wel voor eerste zit te gaan? Met deze 5 apps en/of programma's zet je die digitale verleiding even op pauze.

1 reactie

 • Peter Buyck

  5 jaar geleden
  Goedkoper kan het via de kotmadam die alle smartphones inzamelt. Studeren is een vorm van tijdelijk egoïsme door afzondering want concentratie eist dat je tijd maakt voor jezelf en niet dat anderen je komen storen.
 1. De oude keuken is Jacques Vermeires’ favoriete plek in het weekend: “Ik kan eigenlijk perfect alleen leven”
  PREMIUM

  De oude keuken is Jacques Vermeires’ favoriete plek in het weekend: “Ik kan eigenlijk perfect alleen leven”

  Op televisie gaan ze door als ‘De Vermeires’, in het weekend is het andere koek: familie Peignoir. Zaterdag en zondag staan voor komiek Jacques Vermeire volledig in het teken van rust. Babbelen om te babbelen? Doet hij liever niet meer. En diezelfde rust probeert hij ook altijd al in z’n vaderschap te manifesteren. “Ons moeder was een zaag. Zelf wil ik dat niet zijn.”
 2. “Sommige jaren waren we meer in het ziekenhuis dan thuis”: het zoontje van Nanini (31) en Jonathan (30) lijdt aan een zeldzame stofwisselingsziekte
  PREMIUM

  “Sommige jaren waren we meer in het ziekenhuis dan thuis”: het zoontje van Nanini (31) en Jonathan (30) lijdt aan een zeldzame stofwisse­lings­ziek­te

  Hun leven stond stil toen ze een dag na Natthans (8) geboorte vernamen dat hij lijdt aan een zeldzame stofwisselingsziekte. Inmiddels hebben Nanini en Jonathan de situatie aanvaard en hebben ze voor heel wat problemen een oplossing gevonden. “We kussen onze beide pollekes met zo’n fijn kind. Voor hem zorgen is ons gezamenlijk doel.”
 1. Het internet spot met dieetouders, 2 vrouwen getuigen: “Mijn vader nam het snoep uit de winkelkar”
  PREMIUM

  Het internet spot met dieetou­ders, 2 vrouwen getuigen: “Mijn vader nam het snoep uit de winkelkar”

  Koningin Máxima stelde lijstjes op van wat dochter Amalia mocht eten als tiener. Ook Debbie (39) en Alessia (28) groeiden op met een ‘dieetmoeder’. Ze getuigen over de opmerkingen die hun eetgedrag voor altijd verstoorden en een psycholoog schetst wat je als ouder beter wel en niet tegen je kind zegt over voeding. “Mijn mama en ik wogen ons elke dag en bespraken hoeveel gewicht erbij of eraf ging.”
 2. Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie
  Livios

  Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie

  Tegen 2050 moeten alle Vlaamse woningen energieneutraal zijn. Althans, dat is de ambitie van de overheid. Uiteraard lukt dat niet van vandaag op morgen. 2023 vormt een eerste belangrijke tussenstap. Wie een nieuwe woning koopt, moet vanaf dat jaar eerst een energieprestatiecertificaat (EPC) met label D of hoger kunnen voorleggen. Bouwsite Livios overloopt welke concrete en haalbare ingrepen je al een heel eind op weg zetten.
 3. Diana (52) en Bart (58) hebben een samengesteld gezin met 6 kinderen: “We praten open over alles, zelfs over zelfdoding”
  PREMIUM

  Diana (52) en Bart (58) hebben een samenge­steld gezin met 6 kinderen: “We praten open over alles, zelfs over zelfdoding”

  Diana en Bart hebben het als ouders soms zwaar te verduren doordat zij en meerdere van hun kinderen ADHD en/of autismespectrumstoornis (ASS) hebben. Samenleven is daardoor niet altijd evident, maar dankzij communicatie, voldoende rust en af en toe hulp van buitenaf lijken ze elk probleem de baas te kunnen. “ Elke diagnose was in zekere zin een opluchting, omdat ze veel verklaren en ons helpen de juiste keuzes voor onze kinderen te maken.”