Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

4 op de 10 Vlamingen in een samengesteld gezin ergeren zich aan hun pluskind(eren), maar vrouwen ergeren zich sneller dan mannen

Anno 2020 komen niet-klassieke gezinsindelingen steeds vaker voor. Ongeveer een kwart van de Vlamingen maakt deel uit van een nieuw samengestelde familie: minstens een partner heeft met andere woorden een kind uit een vorige relatie. En dat brengt de nodige polariteiten met zich mee, zo blijkt uit een onderzoek. 

5 reacties

 • Vanessa Huysmans

  2 maanden geleden
  Het is een trent, maar ook de gevolgen voor de kinderen worden onderschat. Ook zij moeten het maar verwerken en aanvaarden. Moeilijkste moment is de puberteit. Aan de andere kant, zoveel scheidingen omdat er niet meer gepraat word. Leer elkaar voldoende kennen vooraleer die kinderwens prioritair wordt. Kinderen zijn geen waar. Ze zijn loyaal aan eigen ouders,dus verwacht als volwassene nooit dat andere kinderen de jouwe worden. Aanvaard die afstand en de moeilijkheid die zij aan moeten gaan.
 • Tamzin Andersen

  2 maanden geleden
  Ik weet zeker dat ik mijn eigen kinderen anders zou behandelen dan de kinderen die ik er ongevraagd en ongewild bij krijg als mijn nieuwe man bij mij komt wonen. Om het nóg moeilijker te maken, zouden we samen ook nog een kindje kunnen maken. Als je kinderen hebt, ben je er verantwoordelijk voor. Hen opzij schuiven voor een nieuwe relatie is egoïstisch en komt hun opvoeding en geluk niet ten goede.
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  Voor problemen in een nieuw samengesteld gezin is men als ouder zelf verantwoordelijk.   Het kan goed klikken maar desnoods toch liever een lange tijdelijke LAT relatie omwille van de kinderen dan allerlei "relatie-stress" te moeten ondergaan. Wacht maar tot het nieuwe samengestelde gezin met erfenissen gecvontronfeerd wordt. 
 • Jean-Pierre Browaeys

  2 maanden geleden
  Sommige mensen zouden beter eens nadenken alvorens te trouwen en een hoop kinderen op de wereld te zetten. Jp Browaeys
 • Sabine De Raedt

  2 maanden geleden
  Idd plusmoeder zijn is de ondankbaarste taak dat een vrouw kan krijgen. Ook al doe je nog zo je best. Je loopt tegen opgestoken muur van kind en ex.. Raad aan deze relatie niet te starten met papa die enkel koepel kids ziet en de partner in niks steund.Het is niet leuk!
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"