Frankie and Fish/NINA
Volledig scherm
PREMIUM
© Frankie and Fish/NINA

4 exclusieve fragmenten uit het boek van NINA’s columniste Lara Switten, die strijdt tegen kanker: “Ik geef niet op. We willen blijven geloven in een mirakel”

Op 17 augustus verschijnt het boek van onze columniste Lara. Zij kreeg vorige week te horen dat de kanker sterker is dan de chemo. Lara stapt nu over op immunotherapie en blijft geloven in een mirakel. Omdat NINA na dit nummer in zomerstop gaat en je Lara’s boek al vooraf kan bestellen, selecteerden we fragmenten uit vier hoofdstukken als exclusieve voorpublicatie. Van een brief aan de kinderen tot een interview met haar man, Steffen. “Vertellen en schrijven over wat er in mijn hoofd omging, hielp. Wanneer het stil blijft, is dat een teken dat ik diep zit.” De NINA-redactie wenst Lara en haar gezin alle moed van de wereld.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we amper realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Tatyana Beloy (36) lanceert kinderboek over sociale media.“We hebben allemaal nood aan duidelijke afspraken rond schermtijd, ook ouders”

  Tatyana Beloy (36) lanceert kinderboek over sociale media.“We hebben allemaal nood aan duidelijke afspraken rond schermtijd, ook ouders”

  De dag van vandaag kunnen we ons geen leven meer voorstellen zonder sociale media. Wij hebben het nog anders gekend, maar wat met kinderen die opgroeiden met likes, selfies en hashtags? Hoe maak je hen als ouder wegwijs in het vinden van een goeie balans tussen de on- en offline wereld? Tatyana Beloy (36) goot het antwoord op die vraag in een doe-boek voor kinderen, getiteld ‘What the #?!’. Ze leert kinderen onder andere hoe ze kunnen reageren op online pestgedrag, hoe ze zichzelf graag leren zien, en hoe ze tot rust komen na alle online prikkels. “Kinderen hebben soms een duwtje in de rug nodig om terug offline te leren spelen.”
 3. COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker: “Elke opmerking over hoe vermagerd ik ben geeft me een dreun”
  PREMIUM

  COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker: “Elke opmerking over hoe vermagerd ik ben geeft me een dreun”

  Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat. Vandaag schrijft ze over het gevecht met haar nieuwe spiegelbeeld, en hoe moeilijk ze het vindt om daar reacties op te krijgen. Op haar Instagrampagina probeert ze de ‘oude Lara’ in leven te houden. “Ik ben moe, van de chemo, van de kanker, van de pijn. Ik zie af, maar ik post op Instagram vaak wat anders. En dat mag ik. Dat wil ik.”