Frankie and Fish/NINA
Volledig scherm
PREMIUM
© Frankie and Fish/NINA

4 exclusieve fragmenten uit het boek van NINA’s columniste Lara Switten, die strijdt tegen kanker: “Ik geef niet op. We willen blijven geloven in een mirakel”

Op 17 augustus verschijnt het boek van onze columniste Lara. Zij kreeg vorige week te horen dat de kanker sterker is dan de chemo. Lara stapt nu over op immunotherapie en blijft geloven in een mirakel. Omdat NINA na dit nummer in zomerstop gaat en je Lara’s boek al vooraf kan bestellen, selecteerden we fragmenten uit vier hoofdstukken als exclusieve voorpublicatie. Van een brief aan de kinderen tot een interview met haar man, Steffen. “Vertellen en schrijven over wat er in mijn hoofd omging, hielp. Wanneer het stil blijft, is dat een teken dat ik diep zit.” De NINA-redactie wenst Lara en haar gezin alle moed van de wereld.

 1. COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker, wordt meter: “Terwijl mijn ogen zich vulden met tranen fluisterde ik ‘ja’”
  PREMIUM

  COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker, wordt meter: “Terwijl mijn ogen zich vulden met tranen fluisterde ik ‘ja’”

  Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat. Enkele weken geleden kreeg ze te horen dat ze meter mag worden van het kindje van haar broer. “Ik kreeg de eer om de resultaten van NIPT-test te bekijken, nog vóor zij er hun oog op zouden werpen. Ik mocht ontdekken of hun kindje, naast gezond en wel, een jongen of een meisje zal worden.”
 2. COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker: “Elke opmerking over hoe vermagerd ik ben geeft me een dreun”
  PREMIUM

  COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker: “Elke opmerking over hoe vermagerd ik ben geeft me een dreun”

  Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat. Vandaag schrijft ze over het gevecht met haar nieuwe spiegelbeeld, en hoe moeilijk ze het vindt om daar reacties op te krijgen. Op haar Instagrampagina probeert ze de ‘oude Lara’ in leven te houden. “Ik ben moe, van de chemo, van de kanker, van de pijn. Ik zie af, maar ik post op Instagram vaak wat anders. En dat mag ik. Dat wil ik.”