Unsplash
Volledig scherm
PREMIUM
© Unsplash

3 vrouwen getuigen over waarom ze bewust kinderloos zijn: “Die miskraam was een grote opluchting”

‘Ben je niet bang dat je ooit spijt zult krijgen?’ Wie bewust beslist om geen kinderen te krijgen, kan op tegenwind en een heleboel vervelende vragen rekenen. Toch blijkt uit een nieuwe studie van de VUB dat mensen die geen groot gezin willen stichten, daar zelden of nooit spijt van hebben. Ook deze 3 lezeressen zijn bewust kinderloos en hebben daar nog geen seconde spijt van gehad.

64 reacties

 • Luc Boeckx

  2 jaar geleden
  @Chris Devlaeminck: u kan niet weten waarom die mensen bewust kinderloos blijven! Ik vind dat men ieder zijn keus moet respecteren. Ieder doet wat hij/zij wil en als een koppel overeen komt om geen kinderen te nemen is dat hun keuze!
 • Chris Devlaeminck

  2 jaar geleden
  Wij hebben kinderen omdat dit een deel van het leven is. Zonder kinderen valt een samenleving stil en sterft de mens tenslotte uit. Koppels die kinderen kunnen krijgen maar er geen willen doen dit uit egoïstische overwegingen. Intussen leven ze, tot aan hun dood, in een samenleving die draaiende gehouden wordt door kinderen van anderen. Ook hun verzorging, als ze ouder zijn, zullen ze krijgen van andermans kinderen.
 • Maeng Saab

  2 jaar geleden
  @Michel Michiels : dat jullie voor een adoptiekind gekozen hebben, is echte liefde voor kinderen. Dat jullie geen kinderen konden krijgen is eigenlijk een geschenk geweest, want daardoor hebben jullie een kind geadopteerd die ouders ontbrak en nodig had.
 • Bart De Kever

  2 jaar geleden
  Ieder zijn keuze, ik geniet er reeds vele jaren van om kinderen te hebben.
 • Rudi Goossens

  2 jaar geleden
  Kinderen hebben je echt nodig tot hun 12de. Dan worden vrienden en vriendinnen belangrijker dan hun ouders. Leer daar mee omgaan en verwacht niet te veel van je kroost.