Kristin (55) woont in het Vlaams-Brabantse Heverlee...
Volledig scherm
PREMIUM
Kristin (55) woont in het Vlaams-Brabantse Heverlee... © Sebastien Smets - Photo News

3 op de 4 Vlamingen bezoeken ouders elke week: "150 km rijden of niet: wij willen elkaar zien”

We hebben het allemaal druk-druk-druk, maar kijk: volgens een onderzoekje op vraag van radiostation Joe bezoeken 3 op de 4 Vlamingen nog wekelijks hun ouders. Niet zo'n opgave voor wie maar een paar straten verder woont, al verteren sommige families graag 150 kilometer... heen én terug.

2 reacties

 • raf peeters

  2 jaar geleden
  Juist zelf van Oost Vlaanderen afkomstig en in Limburg wonende en omgekeerd doe ik het ook iedere week om familieredenen.Om nog maar eens terug te komen op E rijden,voor mij geen oplossing zolang die dingen geen fatsoenlijke radius halen.Zo zij in Duitsland iedere week/maand volksverhuizingen die familie gaan bezoeken in voormalig Oost Blok en dat is meer dan 350 km op en af,vandaar dat ook daar de E wagen geen alternatief is en dan spreekt men van 800 a 1000km op en af.
 • Tim Claes

  2 jaar geleden
  Als je nu zoiets als Skype zou hebben, hé.
 1. Van Teuns over Vansevenant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?
  Wielrennen

  Van Teuns over Vanseve­nant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?

  De laatste Belgische zege in Luik-Bastenaken-Luik dateert al van 2011. Philippe Gilbert klopte toen de gebroeders Schleck in een sprint met drie. Krijgen we tien jaar later opnieuw een landgenoot te zien op het hoogste schavotje in La Doyenne? Het wordt moeilijk, maar enkele Belgen hebben zeker en vast de capaciteiten om hoog te mogen mikken. En jouw Gouden Klassiekers-ploeg op de slotdag van het Ardense luik veel punten te bezorgen. Een oplijsting.
 2. Brusselse stadstol kan pendelaars tot meer dan 1.000 euro per jaar kosten
  PREMIUM

  Brusselse stadstol kan pendelaars tot meer dan 1.000 euro per jaar kosten

  Alles komt terug. Ook de stadstol. Het mag middeleeuws klinken, de nieuwe Brusselse regering wil wagens die het gewest binnenrijden nog deze legislatuur doortochtgeld doen betalen. De tarieven liggen nog niet vast, maar volgens voorbereidend onderzoek kan de rekening voor de modale pendelaar al snel op te lopen tot boven de duizend euro per jaar. Bedoeling is dan ook hem of haar uit de auto te jagen. De Brusselse regering blijft wel voorstander van een slimme kilometerheffing voor heel het land, zodat ook de Vlaamse automobilist wordt gecompenseerd.
 1. Dina Tersago was vaak van huis weg voor ‘Boer zkt Vrouw’: “Afstandelijkheid past niet bij zo’n programma”
  PREMIUM
  TV

  Dina Tersago was vaak van huis weg voor ‘Boer zkt Vrouw’: “Afstande­lijk­heid past niet bij zo’n programma”

  Van Duitsland over Lapland tot Kaapverdië: de inzet van Dina Tersago (40) voor ‘Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond’ kent ook dit seizoen geen grenzen. Maar hoe feeëriek haar buitenlandse locatie ook is, het gemis van haar gezin is telkens voelbaar. Al ziet de presentatrice ook voordelen. “Bijslapen en me even alleen zorgen maken over mijn werk: ideaal”, vertelt ze in Story.
 1. Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma
  Play
  Camping Coppens

  Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen