Van links naar rechts: Ann (32) met haar zoontje, Esma (21) en Nick (27) met hun tweeling, Helena (36) met haar dochtertje.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Ann (32) met haar zoontje, Esma (21) en Nick (27) met hun tweeling, Helena (36) met haar dochtertje. © NINA

3 mama’s over de invloed van de coronamaatregelen op hun baby’s: “Carlota (1) is mensenschuw, zelfs naar haar grootouders toe”

Makkelijk is het niet, mama worden tijdens een pandemie. Je krijgt geen - of amper - bezoek, een babyborrel mag je vergeten en over de pijnlijk grote overschot aan doopsuiker gaan we zelfs niet beginnen. Mama’s Helena (36), Esma (21) en Ann (32) merken nu al een verschil bij hun  baby’s. “Gezichten herkennen mijn zoontjes niet goed, en ze schrikken en huilen, als ze iemand anders zien dan mij of mijn man.” Zullen de coronacrisis en bijhorende maatregelen blijvende effecten hebben op de socialisatie van een pasgeboren kind? Wij vroegen het aan klinisch psycholoog Guy Bosmans, professor Pedagogische Wetenschappen aan de KU Leuven. 

8 reacties

 • Fanny Konings

  1 week geleden
  Vanuit de wieg al mentale problemen,worden er ondanks alle wetenschap nog gezonde mensen geboren??
 • Annie Vancauteren

  1 week geleden
  We moeten met een stof masker rondlopen, ( houdt geen virussen tegen) gedragsverandering ,1/5 meter afstand. Dit heeft niets met een virus te maken. Ontmenselijking. Ons verplicht vaccineren zoals het vee
 • Johan Dewolf

  1 week geleden
  Ook de honden vragen zich af waarom al de mensen nu met een muilband rondlopen...
 • Jean-Paul Van der Borght

  1 week geleden
  als we maar kunnen klagen en nu nog enkele experten vinden om hun mening ye geven. Waar gaat de wereld vol watjes naartoe
 • Veerle Van Der Vloet

  1 week geleden
  Vrees ervoor dat kinderen dit zeer lang gaan blijven ondervinden zelf oma van 3 kleinkinderen 9 6 en 15maanden, daar ze in 't buitenland wonen reeds 8 maanden niet gezien, ook géén familie langs moeders kant meer gezien sinds 22maanden...nu sinds vorige week is oma op bezoek maar kleinste wil nog steeds niet vastgepakt, geknuffeld worden door haar oma...en dit terwijl kinderpsychiater steeds zegt dat 't regelmatig zien van familie zo belangrijk is voor kinderen..
 1. “Bevallen met een mondmasker, het is bijna onmenselijk!” Nu de babyboom nadert, getuigen vier jonge vrouwen over mama worden tijdens corona
  PREMIUM
  Poperinge

  “Bevallen met een mondmasker, het is bijna onmense­lijk!” Nu de babyboom nadert, getuigen vier jonge vrouwen over mama worden tijdens corona

  Je bolle buik niet kunnen delen met de wereld. Die eerste echo zonder manlief. En oma en opa moeten teleurstellen, omdat ze hun kleinkind nog niet kunnen zien. In tal van ziekenhuizen is de ‘coronababyboom’ een feit. Zwangerschappen vol beperkingen, aparte bevallingen, maar er zijn ook voordelen. Drie monologen, van Naomi, Goedele en Tilde. En een eigen verhaal van onze journaliste Laurie. Welkom in vier kersverse maar toch bijzondere gezinsbubbels.
 2. Tips van een coach om je baby te laten doorslapen: “Tutjes zijn geen goed idee”
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Tips van een coach om je baby te laten doorslapen: “Tutjes zijn geen goed idee”

  Het lijkt erop dat de coronacrisis dit jaar leidt tot een babyboom. En dus veel vermoeide ouders. ‘Mijn kind valt alleen in slaap aan de borst.’ ‘Mijn baby wordt zo vaak wakker!’ Slaapcoach Nathalie Schittekatte van Snuggles & Dreams begeleidde al honderden baby’s – en hun ouders – om goed te slapen. In haar boek ‘Slaap, baby, slaap’ helpt ze uitgeputte mama’s en papa’s op weg naar betere nachten. “Een baby die niet goed slaapt, vaak huilt en veel vastgehouden wil worden is de norm.”
 3. Dorothee Dauwe & Kristien Wollants, de vrouwen én vriendinnen naast Maarten Vancoillie: “Wat ons bindt? Qmusic, een metekindje en frietjes”
  PREMIUM

  Dorothee Dauwe & Kristien Wollants, de vrouwen én vriendin­nen naast Maarten Vancoillie: “Wat ons bindt? Qmusic, een metekindje en frietjes”

  Naast Qmusic-presentator Maarten Vancoillie (32) staan twee enthousiaste madammen: in de radiostudio Dorothee Dauwe (31) met wie hij de ochtendshow presenteert. Thuis is er Kristien Wollants (33), bezieler van een populaire podcast en moeder van Leon (4) en Ella (2) en – in augustus – numero drie. Een gesprek tussen vriendinnen. Over (mete)kindjes, frietjes en eeuwige liefdes.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee