thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

2 op 3 Belgen leest minstens een boek per maand

2 op 3 Belgen leest minstens één boek per maand, bij de helft van hen (1 op 3 in totaal) is dat zelfs meerdere boeken per maand. 15 procent leest dan weer nooit een boek. Dat blijkt uit een online bevraging bij 4.143 Belgen ouder dan 15 jaar naar aanleiding van Bibliotheekweek.

  1. Over deze boeken wordt het meest gelogen

    Over deze boeken wordt het meest gelogen

    Voor mij is het 'Het verdriet van België'. Eerlijk aan begonnen. Tientallen keren, pagina per pagina verder worstelend, voor het slapengaan. Het uiteindelijk opgegeven. Ik heb nochtans iets met dikke boeken, en zelfs met Hugo Claus, maar deze grote kreeg ik niet doorgeslikt. Een beetje beschamend, maar ik zou er niet over liegen. Britten wel: 7 op tien heeft zich geuit als 'boekbluffers'. Met andere woorden: ze zeggen iets gelezen te hebben, terwijl ze er in het beste geval ooit aan begonnen zijn.
  2. COLUMN. De Oekraïense Vera en haar zoontje schuilen in België: “David lijkt al zijn halve leven weg van huis”

    COLUMN. De Oekraïense Vera en haar zoontje schuilen in België: “David lijkt al zijn halve leven weg van huis”

    Vera Gruzova (34) is een alleenstaande mama en mindfulnesstrainer uit het Oekraïense Odesa. Begin maart vluchtte ze met haar zoontje David (bijna 5) naar België, haar moeder en broer bleven achter. Deze week spendeert ze met haar zieke zoontje in bed, en geniet ze van de weinige kleine dingen die haar nog aan haar thuisland verbinden. “Ik kan over de toekomst nadenken en dat lijkt een nieuw soort statussymbool. Al wie in Oekraïne leeft, kan geen plannen maken.”